Bosch PXV875DC1E review

De Bosch PXV875DC1E is een inductiekookplaat die is uitgerust met verschillende handige functies. In deze review vind je alles over dit model, inclusief mijn mening en aanbeveling (of juist niet).

Wat betreft de gebruikersreviews, lijken de meeste gebruikers erg tevreden met de Bosch PXV875DC1E.

Ook door KiesKeurig is deze kookplaat in februari 2022 als ‘best reviewed’ beoordeeld.

Hier lees je alles over:

Alvast veel plezier van jouw nieuwe Bosch inductie kookplaat!

Over de auteur

Eerste indruk

De Bosch PXV875DC1E is een hoogwaardige inductiekookplaat met vijf kookzones en een strak design.

Direct valt op dat er flexinductie op zit. Zo gebruik je meerdere kookzones voor grotere pannen.

Het is belangrijk om goed te controleren of de verpakking in goede staat is bij ontvangst. De kookplaat kan namelijk kwetsbaar zijn tijdens transport. De verpakking van Bosch kan wellicht worden verbeterd. Indien de kookplaat beschadigd is bij levering, kan je bij Coolblue rekenen op uitstekende service en wordt er zonder gezeur een nieuwe kookplaat gestuurd.

Bij het in gebruik nemen van de kookplaat valt op dat het bedieningspaneel druk is met veel lichtjes, wat wellicht wennen is. Zie hieronder de foto:

Bosch PXV875DC1E bedieningspaneel lampjes
Technische specificaties
BOSCH PXV875DC1E
MerkBosch
TypePXV875DC1E
Soort kookplaatInductie
Aantal kookzones5
PlaatsingInbouw
Nishoogte (cm)5.1
Nisbreedte (cm)75,0-78,2
Nisdiepte (cm)49,0-50,2
Minimale dikte aanrechtblad ( (cm))2
Inbouwraam benodigdNee
Minimale afstand tussen nis en muur (cm)5
Eigenschappen kookzones
Flexibele kookzones2
BoostfunctieJa
Aantal kookzones met boostfunctie5
PanherkenningJa
PangrootteherkenningJa
BraadzoneJa
BraadsensorJa
WarmhoudfunctieJa
Instelbare standen17
Max. vermogen grootste kookzone (kW)3.7
Diameter grootste kookzone (cm)24
Kookzone linksvoor (Ø)18
Kookzone linksachter (Ø)14.5
Kookzone rechtsvoor (Ø)20×21
Kookzone rechtsachter (Ø)20×21
Kookzone midden24
Flexibele kookzoneJa
Type kookzone 1Standaard
Type kookzone 2Standaard
Type kookzone 3Standaard
Type kookzone 4Uitbreidbaar
Type kookzone 5Uitbreidbaar
Type kookzone 6Geen
Extra functies
RestwarmteindicatieJa
AankookautomaatNee
OverkookbeveiligingJa
Alles uit-knopJa
TimerJa
GeheugenfunctieNee
Aantal geheugenplaatsen0
Aan/uit-indicatorNee
Plaats bedieningspaneelMidden
DisplayJa
BedieningsmogelijkhedenTiptoetsen
VergrendelingsfunctieJa
BereidingskwaliteitHoogste klasse
OververhittingsbeveiligingJa
KinderbeveiligingJa
Fysieke eigenschappen
Gewicht (kg)17
Ingebouwde ventilatorJa
Omlijsting kookplaatFacet geslepen rand
Materiaal omlijstingEdelstaal
KleurZwart
Materiaal kookoppervlakGlas
Breedte (cm)81.6
Diepte (cm)52
Hoogte (cm)5.1
Locatie elek. AansluitingMidden-achter
Met afdekplaat geleverdNee
Aansluiting (elektra)
Aansluiting op aantal fasen2
Geschikt voor type stekkerPerilex
Met stekkerNee
Type stekkerGeen
Met aansluitsnoer geleverdJa
Aantal fasen meegeleverde aansluitsnoer3
Snoerlengte (m)1.1
Aansluitwaarde (Watt)7400
Garantie
Garantie (jaren)2
Garantietype (service)On-site

Bosch PXV875DC1E review

Over het algemeen wordt de Bosch PXV875DC1E zeer goed beoordeeld door gebruikers en experts. Op verschillende websites, waaronder Kieskeurig.nl en Coolblue.nl, krijgt de kookplaat hoge beoordelingen van gebruikers, met scores van 9 of hoger op een schaal van 10. Ook op websites van experts, zoals deze website of de Consumentenbond.nl, wordt de Bosch PXV875DC1E als zeer goed beoordeeld.

De kookplaat wordt geprezen om zijn goede prestaties, gebruiksgemak en strakke design. Ook wordt de flexibele kookzone als een groot voordeel gezien, omdat dit veel mogelijkheden biedt bij het koken. Enkele gebruikers hebben wel opgemerkt dat het bedieningspaneel met veel lichtjes wat druk kan overkomen, maar over het algemeen wordt dit niet als storend ervaren.

Kortom, de Bosch PXV875DC1E scoort goed bij zowel gebruikers als experts en wordt over het algemeen gezien als een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een kwalitatief hoogwaardige inductiekookplaat met veel mogelijkheden en een strak design.

Design

De kookplaat heeft een zwarte glazen afwerking met een roestvrijstalen rand, wat het geheel een luxe uitstraling geeft. Dit zie je hieronder terug op de foto:

Bosch PXV875DC1E foto rand

De bedieningsknoppen en touch-bedieningselementen zijn discreet weggewerkt in het oppervlak, waardoor het geheel er erg strak uitziet. Over het algemeen lijkt het ontwerp van deze inductiekookplaat goed doordacht en esthetisch aantrekkelijk te zijn.

Functies

Een van de belangrijkste functies is de ingebouwde PerfectFry-braadsensor, waarmee je een constante temperatuur in de pan kunt behouden. Je kunt een van de vijf braadstanden kiezen en de sensor regelt de temperatuur.

Voor de andere onderdelen van de maaltijd zijn er 17 standen per kookzone beschikbaar. Dit geeft je veel controle over de temperatuur van je voedsel.

Een andere nuttige functie van deze inductiekookplaat is de flexibele FlexInductie zone. Koppel twee kookzones aan elkaar, zodat je een grotere kookzone creërt. Hierdoor kun je ook grotere inductie pannen of een braadslede gebruiken.

De boostfunctie is een andere handige functie van de Bosch PXV875DC1E. Deze functie verhoogt het vermogen tijdelijk. Hierdoor kook je pasta snel.

De DirectSelect-functie erg handig, omdat je eenvoudig tussen de verschillende vermogensstanden en extra functies kunt schakelen. De symbolen en cijfers op het display zijn duidelijk en gemakkelijk te begrijpen. Maar wel een beetje druk.

De MoveMode-technologie van Bosch is ook een handige functie die de kookplaat verdeelt in drie verschillende zones. Hiermee kun je snelkoken, normaal koken of sudderen. Dit geeft je nog meer controle over de temperatuur.

Gebruikersreviews

Wat betreft de gebruikersreviews, lijken de meeste gebruikers erg tevreden met de Bosch PXV875DC1E. Veel reviewers noemen de kookplaat eenvoudig in gebruik en gemakkelijk schoon te maken.

Veel reviewers noemen de kookplaat eenvoudig in gebruik en gemakkelijk schoon te maken. De boostfunctie wordt vaak geprezen vanwege de snelheid.

Ook de DirectSelect-functie wordt gewaardeerd vanwege de duidelijke symbolen en cijfers.

Enkele van de meest voorkomende positieve opmerkingen zijn dat de kookplaat snel opwarmt en dat de warmte gelijkmatig wordt verdeeld over de pannen.

Er zijn ook enkele opmerkingen over de installatie van de kookplaat, waarbij sommige gebruikers aangeven dat deze enigszins gecompliceerd kan zijn en dat de handleiding niet altijd even duidelijk is.

Op basis van de reviews lijkt de Bosch PXV875DC1E een goede keuze te zijn voor wie op zoek is naar een inductiekookplaat. De meeste reviewers zijn positief over de plaat en geven aan dat deze snel op temperatuur is en fijn werkt. Ook wordt de boost functie vaak genoemd als een handige feature.

Enkele reviewers geven aan dat het even wennen is om te koken met een inductiekookplaat, maar dat dit snel gaat. Over het algemeen lijken de reviewers dus zeer tevreden te zijn met de Bosch PXV875DC1E.

Prestaties

De Bosch PXV875DC1E inductiekookplaat levert uitstekende prestaties. De inductietechnologie van de kookplaat zorgt voor een snelle opwarming van de pannen en een nauwkeurige controle van de temperatuur, waardoor je gerechten snel en gelijkmatig kunnen koken.

Bovendien heeft de Bosch PXV875DC1E een aantal handige functies, zoals de PerfectFry-sensor, die de temperatuur en kooktijd aanpast voor het perfect bereiden van gerechten. Ook heeft de kookplaat een PowerBoost-functie, waarmee je de kooktijd tot wel 50% kunt verkorten, en de DirectSelect Premium-bediening waarmee je gemakkelijk de juiste instellingen kunt kiezen.

Kortom, de Bosch PXV875DC1E levert uitstekende prestaties en is een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een hoogwaardige inductiekookplaat.

Inbouwmaten

PXV875DC1E afmetingen

De inbouwmaten van de Bosch PXV875DC1E inductiekookplaat zijn als volgt:

 • Nisbreedte: 75 – 78,2 cm
 • Nisdiepte: 49 – 50,2 cm
 • Nishoogte: 5,1 cm
 • Dikte keukenblad: 2 cm

Let op: deze inbouwmaten kunnen afwijken van de maten die gelden voor jouw keuken. Het is belangrijk om de exacte maten van de uitsparing in je keukenblad te meten voordat je een inductiekookplaat aanschaft. Zo weet je zeker dat de kookplaat past en veilig kan worden geïnstalleerd.

Vergelijking

Vergelijking Bosch PXV875DC1E en Bosch PIV851FC5E

De Bosch PXV875DC1E en de Bosch PIV851FC5E zijn de meest populaire 80 cm inductieplaten van Bosch. Hieronder enkele belangrijke verschillen tussen de twee modellen:

 • Merk en garantie: Beide kookplaten zijn van het merk Bosch en hebben een garantie van 2 jaar.
 • Plaatsing: Beide kookplaten zijn geschikt voor inbouw.
 • Verwarming kookplaat: Beide kookplaten maken gebruik van inductieverwarming.
 • Bereidingskwaliteit: De PXV875DC1E wordt geclassificeerd als topklasse, terwijl de PIV851FC5E tot de basisklasse behoort.
 • Flexibele kookzone: De PXV875DC1E heeft een flexibele kookzone, terwijl de PIV851FC5E dat niet heeft.
 • Braadzone: De PXV875DC1E heeft een braadzone, terwijl de PIV851FC5E dat niet heeft.
 • Warmhoudfunctie: De PXV875DC1E heeft een warmhoudfunctie, terwijl de PIV851FC5E dat niet heeft.
 • Pangrootteherkenning: De PXV875DC1E heeft een pangrootteherkenning, terwijl de PIV851FC5E dat niet heeft.
 • Oververhittingsbeveiliging: De PXV875DC1E heeft geen oververhittingsbeveiliging, terwijl de PIV851FC5E dat wel heeft.

Op basis van de bovenstaande observaties kan worden gesteld dat de PXV875DC1E over meer functies en eigenschappen beschikt dan de PIV851FC5E.

De PXV875DC1E is een topklasse inductiekookplaat met een flexibele kookzone, braadzone, warmhoudfunctie, pangrootteherkenning en kinderbeveiliging.

De Bosch PIV851FC5E is een basisklasse inductiekookplaat zonder flexibele kookzone, braadzone, warmhoudfunctie, pangrootteherkenning, maar heeft wel oververhittingsbeveiliging.

Als je op zoek bent naar een inductiekookplaat met uitgebreide functies en eigenschappen, dan is de PXV875DC1E de betere keuze. Als je op zoek bent naar een eenvoudige, betrouwbare inductiekookplaat zonder extra functies, dan is de PIV851FC5E een goede optie.

Conclusie Bosch PXV875DC1E

De Bosch PXV875DC1E is een hoogwaardige inductiekookplaat met vijf kookzones, waarvan twee uitbreidbaar zijn voor grotere pannen.

Het heeft een aantal handige functies, zoals flexibele kookzones, boostfunctie, panherkenning, pangrootteherkenning, braadzone, braadsensor, warmhoudfunctie, restwarmteindicatie, timer en kinderbeveiliging. Ook een mooi ontwerp met een facet geslepen omlijsting en een zwarte glazen kookoppervlak.

Het is belangrijk om de inbouwmaten te controleren om ervoor te zorgen dat de kookplaat past in je keuken.

Prijsvergelijking

Veelgestelde vragen

Wat zijn de afmetingen van de Bosch PXV875DC1E?

De inductiekookplaat heeft een breedte van 80,2 cm, een diepte van 52,2 cm en een hoogte van 5,1 cm.

Kan ik de Bosch PXV875DC1E aansluiten op een normaal stopcontact?

Nee, de inductiekookplaat heeft een aansluiting nodig op een speciale 2-fasen kookgroep met aardlekschakelaar. Raadpleeg een erkend installateur voor de juiste aansluiting. Het vermogen van deze kookplaat is 7400 W.

Plaats een reactie