Bosch inductie kookplaat kopen?

Op zoek naar een Bosch inductie kookplaat? Dan wil je een energiezuinige, veilige en snelle manier van koken met een betrouwbaar merk.

Bekijk hier de beste inbouw Bosch inductie kookplaten van 2023 en vergelijk prijzen, lees reviews en kom erachter wat de beste voor je is.

Lees hier alles over:

Veel plezier met jouw nieuwe Bosch kookplaat!


Beste Bosch inductie kookplaten 2023

  1. Bosch PVS775FB5E – beste Bosch inductie kookplaat 60 cm door 265 reviews beoordeeld met een 4,8 uit 5.
  2. Bosch PXV875DC1E – beste keuze voor 80 cm, ‘Best Reviewed’ februari 2022.
  3. Bosch PIV851FC5E – instapmodel Bosch inductieplaat ‘Best getest’ door de Consumentenbond.
  4. Bosch PIV975DC1E – Bosch inductie kookplaat van 90 cm met uitgebreide functies.
Beste Bosch inductie kookplaat 2023

1. Bosch PVS775FB5E

Bosch PVS775FB5E
Fasen2 (Perilex stekker)
Aansluiting7400 W
Nisbreedte56 cm
Inbouw diepte49 – 50 cm
Inbouw hoogte5,1 cm
Min. nis-muur afstand5 cm

De Bosch PVS775FC5E kookplaat is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een kookplaat met flexibele kookzones en een handige braadsensor. Deze kookplaat biedt veel mogelijkheden om verschillende gerechten te bereiden, of je nu een groot gezin hebt of alleen woont.

Het flexibele ontwerp van de kookzone biedt veel flexibiliteit bij het koken. Of je nu 1 grote pan wilt gebruiken of 2 aparte zones, deze kookplaat kan het allemaal aan. De braadsensor is ook een handige functie voor iedereen die graag vlees bereidt. Met deze functie bereid je gemakkelijk mals en sappig vlees zonder dat het aanbrandt.

Hoewel deze kookplaat veel handige functies biedt, heeft deze helaas geen warmhoudfunctie. Dit kan een gemis zijn als je graag meerdere gerechten tegelijkertijd bereidt. Het ontbreken van een warmhoudfunctie kan echter worden gecompenseerd door de geheugenfunctie, waarmee je de meest gebruikte instellingen kunt opslaan.

Over het algemeen is de Bosch PVS775FC5E kookplaat een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een kookplaat met handige functies. De flexibele kookzone en de braadsensor maken het gemakkelijk om een breed scala aan gerechten te bereiden. Het ontbreken van een warmhoudfunctie kan echter een gemis zijn voor sommigen, dus het is belangrijk om te overwegen of dit voor jou van belang is voordat je deze kookplaat aanschaft.


2. Bosch PXV875DC1E

Bosch PXV875DC1E FlexInductie
Fasen2 (Perilex stekker)
Aansluiting7400 W
Nisbreedte75 – 78,2 cm
Inbouw diepte49 – 50,2 cm
Inbouw hoogte5,1 cm
Min. nis-muur afstand5 cm

De Bosch PXV875DC1E kookplaat is een uitstekende keuze voor iedereen die graag kookt en daarbij hoge eisen stelt aan de kwaliteit van de gerechten. Gebruik de flexibele kookzone die je als één grote zone of als 2 aparte zones kunt gebruiken.

Meer weten? Lees dan onze Bosch PXV875DC1E review!

Een voordeel van deze kookplaat is de ingebouwde braadsensor. Hiermee kun je gemakkelijk mals en sappig vlees bereiden zonder dat het aanbrandt. Je hebt de keuze uit 5 verschillende braadstanden en de sensor houdt de temperatuur constant. Dit is vooral handig voor mensen die graag vlees bereiden.

De Bosch PXV875DC1E kookplaat biedt een topklasse bereidingskwaliteit en daarmee veel mogelijkheden voor het bereiden van diverse gerechten. Per kookzone heb je 17 verschillende standen tot je beschikking, waardoor je de warmte precies kunt afstemmen op het gerecht dat je aan het bereiden bent. De boostfunctie maakt het mogelijk om extra snel water aan de kook te brengen, ideaal voor als je snel pasta wilt koken.

Een klein minpuntje van deze kookplaat is dat de kookzones niet automatisch uitgeschakeld worden als je inductie pannen overkoken. Dit kan een nadeel zijn als je snel afgeleid bent.

Al met al is de Bosch PXV875DC1E kookplaat een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een kookplaat met veel mogelijkheden en een topklasse bereiding-kwaliteit. De ingebouwde braadsensor en flexibele kookzone maken deze kookplaat zeer veelzijdig. Het ontbreken van de overkookbeveiliging kan een nadeel zijn, maar als je hierop bedacht bent is dit geen groot probleem.


3. Bosch PIV851FC5E

Bosch inductie kookplaat PIV851FC5E
Fasen2 (Perilex stekker)
Aansluiting7400 W
Nisbreedte75 cm
Inbouw diepte49 cm
Inbouw hoogte5,1 cm
Min. nis-muur afstand5 cm

De Bosch PIV851FC5E is een handige kookplaat met diverse handige functies. De braadsensor zorgt ervoor dat je vlees mals en sappig blijft tijdens het bereiden en met de boostfunctie zijn pannen snel op temperatuur.

Meer weten? Lees onze Bosch PIV851FC5E review.

Het is ook handig dat je voor elke kookzone een aparte eindtijd kunt instellen zodat je gerechten niet door blijven koken. Daarnaast is het fijn dat je na het koken precies kunt zien hoeveel energie je hebt verbruikt.

Helaas is het wel jammer dat de kookplaat geen ruimte biedt voor langwerpige of grote pannen. Ook is het een nadeel dat de kookzones niet automatisch uitschakelen bij overkoken.

Al met al is de Bosch PIV851FC5E een goede keuze voor wie op zoek is naar een kookplaat met handige functies en energiebesparende opties.

Het is belangrijk om er wel rekening mee te houden dat de kookzones niet automatisch uitschakelen bij overkoken, dus blijf altijd alert tijdens het koken.

Meer weten? Lees ook de handleiding (pdf).


4. Bosch PIV975DC1E

Bosch inductie kookplaat 90 cm
Fasen3 (Perilex stekker)
Aansluiting10800 W
Nisbreedte88 cm
Inbouw diepte49 cm
Inbouw hoogte5,1 cm
Min. nis-muur afstand5 cm

De Bosch PIV975DC1E is een krachtige 90 cm inductie kookplaat met diverse handige kenmerken. Zo beschikt de kookplaat over een PowerBoost functie en heeft de kookplaat vijf kookzones, elk voorzien van panherkenning.

Met de DirectSelect Premium bediening kies je gemakkelijk welke kookzone je wilt gebruiken en welke temperatuur je wilt instellen. De kookplaat heeft 17 verschillende standen, waardoor je het vermogen precies kunt afstemmen op de bereiding die je uitvoert. De timerfunctie zorgt ervoor dat je de bereidingstijd kunt instellen per kookzone.

Een bijzondere functie van deze kookplaat is de PerfectFry sensor. Deze sensor meet de temperatuur van de pan en geeft een signaal wanneer de pan de juiste temperatuur heeft bereikt om ingrediënten perfect te kunnen bakken. Daarnaast beschikt de kookplaat over een 2-traps restwarmte indicatie per kookzone, zodat je kunt zien welke kookzones nog warm zijn.

De kookplaat is voorzien van kinderslot. Zo kunnen kinderen de kookplaat niet zomaar inschakelen.

Al met al is de Bosch inductie kookplaat van 90 cm een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een krachtige en gebruiksvriendelijke kookplaat met diverse handige functies. De verschillende kookzones bieden veel flexibiliteit en met de diverse standen kun je de bereiding nauwkeurig afstemmen op je wensen.


Waarom een Bosch inductie kookplaat kopen?

Bosch is een toonaangevend merk op het gebied van huishoudelijke apparaten, waaronder inductie kookplaten. Een van de belangrijkste redenen om voor een Bosch inductie kookplaat te kiezen, is de combinatie van kwaliteit, betrouwbaarheid en innovatie. Bosch is al meer dan 130 jaar actief in de productie van huishoudelijke apparatuur en staat bekend om zijn geavanceerde technologieën en hoogwaardige producten.

Unieke functies

Een van de unieke functies van Bosch inductie kookplaten is de PerfectFry-sensor, die ervoor zorgt dat je gerechten altijd perfect worden gebakken en niet aanbranden.

Ook hebben veel Bosch kookplaten een DirectSelect Premium bedieningssysteem, waarmee je eenvoudig de gewenste instellingen kunt selecteren.

Daarnaast biedt Bosch PowerBoost voor extra snel verwarmen en een timerfunctie om de kooktijd bij te houden.

Over het bedrijf

Bosch is een Duits bedrijf dat in 1886 werd opgericht door Robert Bosch. Het bedrijf is gevestigd in Gerlingen, nabij Stuttgart, en heeft vestigingen over de hele wereld.

De productie van Bosch inductie kookplaten vindt voornamelijk plaats in Duitsland en Spanje, waarbij het bedrijf zich richt op het gebruik van duurzame materialen en energie-efficiënte productieprocessen.

Als je op zoek bent naar een kwalitatief hoogwaardige inductie kookplaat met innovatieve functies, dan is een Bosch kookplaat zeker het overwegen waard.


Vergelijking met andere merken

Bosch, Siemens, ATAG en ETNA zijn allemaal populaire merken als het gaat om inductie kookplaten. Hieronder volgt een korte beschrijving van de merken en een vergelijkingstabel van de verschillende merken en hun unieke functies.

Siemens

siemens

Bosch en Siemens zijn beide merken van het Duitse bedrijf BSH Huishoudapparaten. Beide merken staan bekend om hun betrouwbare en hoogwaardige kookplaten met innovatieve functies. Bekijk alle Siemens inductie kookplaten.

ATAG

ATAG

ATAG is een Nederlands merk dat zich richt op design en innovatie. De kookplaten van ATAG zijn vaak voorzien van slimme functies zoals een dubbele bridge-functie en slimme sensoren. Bekijk alle ATAG inductie kookplaten.

ETNA

etna

ETNA is een Nederlands merk dat zich richt op betaalbare en kwalitatieve huishoudelijke apparatuur. De inductie kookplaten van ETNA zijn vaak eenvoudig in gebruik en beschikken over enkele handige functies.

MerkFunctiesPrijsklasse*
BoschPowerBoost, DirectSelect, PerfectFry sensorHoog
SiemensPowerBoost, flexibele kookzone, timerHoog
ATAGBridge-functie, panherkenning, aankookautomaatHoog
ETNARestwarmte indicatie, QuickStartLaag
*Prijsklasse is indicatief en kan variëren afhankelijk van het model en de specifieke functies.

Veelgestelde vragen over Bosch

Wat voor soort kookplaten biedt Bosch aan?

Bosch biedt een breed scala aan kookplaten, waaronder inductie, keramische en gas kookplaten.

Zijn Bosch inductie kookplaten energiezuinig?

Ja, Bosch inductie kookplaten zijn over het algemeen energiezuinig en hebben vaak een energieklasse A of hoger.

Wat zijn de voordelen van een inductie kookplaat van Bosch?

Inductie kookplaten van Bosch zijn veilig, snel, nauwkeurig en energiezuinig. Ze verwarmen alleen de pan en niet de kookplaat zelf, waardoor er minder energie verloren gaat en er minder kans is op brandwonden.

Hoe lang is de garantieperiode voor Bosch kookplaten?

De garantieperiode voor Bosch kookplaten varieert afhankelijk van het model en de regio waarin ze worden gekocht. Over het algemeen biedt Bosch minimaal 2 jaar garantie op hun kookplaten, soms met uitbreiding naar 5 jaar garantie bij aankoop van 4 inbouwapparaten.

Waar kan ik reserveonderdelen voor mijn Bosch inductie kookplaat vinden?

Reserveonderdelen voor Bosch kookplaten kunnen worden gekocht bij de klantenservice van Bosch of bij een erkende dealer of reparateur.