Siemens inductie kookplaat:
Beste inductiekookplaten van Siemens

Siemens inductie kookplaat

Op zoek naar een Siemens inductie kookplaat? Op deze pagina vind je een compleet overzicht aan de beste Siemens inductiekookplaten van 2021. Zo lees je welke voordelen er aan het merk zitten. Ook lees je welke apparaten het best zijn verkocht en het beste zijn beoordeeld. Na het lezen van deze pagina weet je precies welke je moet gaan kopen – gegarandeerd!

Het is slim om te investeren in een inductiekookplaat. In 2050 heeft Nederland als doel om totaal van het gas te gaan. Dat betekend niet meer koken op gas. Maar heel Nederland over op inductie. Slim vooruitdenken noemen we dat.

Siemens heeft een hoop verschillende soorten inductiekookplaten. Daarnaast vind je een verscheidenheid aan flexzones en verschillende aantallen kookzones. Zo koop je er eentje met 3 of met zelfs 5 kookzones. In dit artikel kom je alles te weten over:

Laten we beginnen! Alvast veel plezier met jouw nieuwe inductieplaat van Siemens!

Top 5 beste Siemens inductie kookplaten 2021

We hebben de Siemens kookplaten getest en beoordeeld. Ook worden klant reviews en verkoopcijfers meegenomen. Zo weet je zeker dat de inductieplaat die je koopt juist is.

Hieronder bekijk je de 5 beste Siemens inductiekookplaten van 2021 onder elkaar. Zo kun je gemakkelijk vergelijken en in één oogopslag zien welke bij je past. Kijk goed naar de inbouw maten.

Alvast veel plezier ervan!

1. Siemens EU611BEB1E

De beste Siemens inductie kookplaat van 2020 is de Siemens EU611BEB1E. Deze is het best verkocht en daarnaast het beste beoordeeld door de consument. Met 65 reviews scoort de EU611BEB1E een 9,1 uit 10. Dat is erg hoog! Waarom?

Je kunt de 4 kookzones los van elkaar boosten. Verder kun je op de timer selecteren hoelang je wilt koken. Ook schakelt de Siemens kookplaat na de ingestelde tijd zelf weer uit. Dit rand-loze ontwerp zorgt ervoor dat je ‘m na het koken gemakkelijk schoonmaakt.

Door de schappelijke prijs is dit één van de beste Siemens inductiekookplaten als we kijken naar prijs/kwaliteit verhouding. Met 1 fase sluit je ‘m gemakkelijk aan op het normale stopcontact.

Deze basisklasse kookplaat van Siemens heeft een panherkenning. Hierdoor weet de kookplaat wanneer er een pan op staat. Haal je de pan weg? Dan gaat de kookzone automatisch uit. Alle inductie kookplaten hebben deze functie.

beste Siemens inductiekookplaat
  • Aansluiting: 1 fase (normale stekker)
  • Nisbreedte: 56 – 56,2 cm

2. Siemens ED775FSC5E

Met de Siemens ED775FSC5E kookplaat zie je na het koken direct hoeveel energie je hebt verbruikt. Handig voor wanneer je zonnepanelen hebt. Je kunt met de braadsensor zelf mals en sappig vlees braden. Want deze geeft aan wanneer het vlees klaar is.

Deze Siemens ED775FSC5E scoort een 9,6 uit 10 met 7 reviews. De strakke afwerking van deze kookplaat is erg netjes. Hierdoor maak je ‘m gemakkelijk schoon. Hij is snel op temperatuur en doet wat hij moet doen!

Met deze inductiekookplaat heb je 2 normale kookzones en 1 flexzone. De flexzone is makkelijk om wat grotere pannen op te zetten. Je breid de twee kleinere zones uit naar één grote.

Met deze kookplaat heb je voor iedere kookzone een andere timer. Wanneer de timer is afgegaan gaat de kookzone automatisch uit. Handig, want zo bespaar je energie en brand er niets meer aan.

Siemens ED775FSC5E
  • Aansluiting: 2 fasen (Perilex stekker)
  • Nisbreedte: 56 cm

3. Siemens EE631BPB1E

De Siemens EE631BPB1E is een mooie kookplaat met flexibele kookzone. Je kunt de linkerkant tot één grote kookzone maken. Hierdoor zet je gemakkelijk een grillplaat of braadslede op de inductiekookplaat.

Ook zit er een boostfunctie op. Deze zorgt ervoor dat je snel een pan water kookt. De 2 losse kookzones hebben 17 verschillende standen. Hiermee stel je zelf in tot in detail wat de juiste stand is voor jouw recept.

Aansluiten kan gewoon via een normale stekker in een normaal stopcontact. De nis in jouw keukenblad moet 56 cm zijn om deze Siemens te laten passen.

Dit is een goed apparaat wanneer we kijken naar prijs/kwaliteit verhouding. Doordat de prijs redelijk gunstig is en er een flexzone op zit kom je hier goed bij uit.

Siemens inductie kookplaat EE631BPB1E
  • Aansluiting: 1 fase (normale stekker)
  • Nisbreedte: 56 cm

4. Siemens EX875FVC1E

De Siemens EX875FVC1E is een brede kookplaat. Deze heeft een nisbreedte van 75 tot 78,2 cm. Hierdoor heb je meer ruimte om te koken. En krijg je er extra kookzones bij. Zo heb je in totaal 5 kookzones waarop je kunt koken.

Met boostfuncties zijn de pannen lekker snel warm. Ook heet water is zo aan de kook. Dankzij de braadzone kun je er een braadslede of grillpan of plaat opzetten. Dankzij de braadsensor wordt de pan gelijkmatig opgewarmd en verbrand het eten niet.

Met één druk op de knop kun je alle kookzones activeren. En met 17 verschillende kook standen heb je altijd de perfecte bereiding van jouw recept. Door overkook beveiliging zal een kookzone zichzelf uitschakelen zodra deze overkookt.

Met nog maar 1 review is de score redelijk vertekend. Maar toch scoort deze Siemens inductiekookplaat een 10 uit 10. Volgens klanten is 2 liter water in 3,5 minuut aan de kook. Dat is pas snel!

Siemens inductiekookplaat EX875FVC1E
  • Aansluiting: 2 fasen (Perilex stekker)
  • Nisbreedte: 75 – 78,2 cm

5. Siemens EH975LVC1E

De Siemens EH975LVC1E is Coolblue’s Keuze voor een inductie kookplaat met 5 kookzones. Met braadsensor en boostfunctie scoort deze Siemens inductiekookplaat een 9,6 uit 10 met 16 reviews.

Je hebt alleen geen flexzone. Plek voor een braadslede of grillplaat is er niet. Wel zit er panherkenning in. Deze past zich aan op de diameter van de pan. Zo verbruik je niet teveel energie.

Alle kookzones hebben boostfunctie. Hiermee warm je snel eten op of heb je in een mum van tijd kokend water. Met de braadsensor weet je wanneer boter of olie warm is, maar ook hoe sappig het vlees is.

De kookplaat zorgt ervoor dat de pan op een constante temperatuur wordt verhit. Zo brand geen stuk van het gerecht dat je kookt aan. Met de warmhoudfunctie zet je de pan pastasaus nog even aan de kant tot de pasta klaar is. Via de timer kun je ervoor zorgen dat alles tegelijk klaar is.