Beste ATAG inductie kookplaten

ATAG inductiekookplaat

ATAG inductie kookplaat kopen? Op deze pagina vind je de beste ATAG inductiekookplaten van 2020. Zo weet je precies welke je wilt gaan kopen. Het merk is gebruiksvriendelijk met een goede prijs/kwaliteit verhouding. Daarnaast is het een Nederlands bedrijf. Ze zien er modern uit én je hebt een makkelijk schoon te maken kookplaat.

Een inductie kookplaat kopen is erg slim. Nederland wilt in 2050 van het gas af. Dat is dus niet meer koken op gas. Maar allemaal via inductie. Als je nu een ATAG inductiekookplaat koopt, weet je zeker dat je slim bezig bent.

Er zijn een hoop verschillende inductiekookplaten. Ook van ATAG. Daarom leggen we je hieronder uit wat de beste ATAG kookplaten zijn. We letten op reviews, prijs/kwaliteit-verhouding en specificaties.

Laten we beginnen! Alvast veel plezier met jouw nieuwe inductieplaat van ATAG!

Top 5 beste ATAG inductie kookplaten 2020

Hieronder zie je de top 5 veste ATAG inductie kookplaten van 2020. Zo weet je direct welke bij jou past en of deze in jouw keuken passen.

Ook lees je alles over de functies van de verschillende kookplaten. Zo vergelijk je de prijs, aanbieders en bekijk je wat klanten ervan vonden. Alvast veel plezier ervan!

1. ATAG HI9271M

Met de ATAG HI9271M koop je een brede inductiekookplaat van 86 cm. Met 5 kookzones heb je genoeg ruimte om verschillende uitgebreide gerechten te koken. Je sluit ‘m aan op 3 fasen en hebt dus een Perilex stekker nodig en 5-polig stopcontact.

Alle zones zijn van een boostfunctie voorzien. Hiermee kun je extra snel pasta koken of de inductie pannen opwarmen. Ook zijn er voorgeprogrammeerde programma’s voor warmhouden, sudderen, grillen, braden en wokken. Dit natuurlijk wel met een inductie wokpan.

De verschillende programma’s zorgen ervoor dat je op een constante temperatuur kookt. Dit voorkomt aanbranden van het gerecht. Wanneer je klaar bent met koken kun je via één knop alle kookzones uitschakelen.

De ATAG HI9271M scoort een 9,4 uit 10. Met 18 reviews is dit een goed beoordeelde inductiekookplaat. Klanten zeggen dat hij eenvoudig is in te bouwen en perfect bedient kan worden.

ATAG HI9271M
  • Aansluiting: 3 fase (Perilex stekker)
  • Nisbreedte: 86 cm

2. ATAG HI7271E

Deze wat kleinere ATAG inductiekookplaat – de HI7271E – sluit je aan op 2 fasen met een Perilex stekker. Deze wordt niet meegeleverd. De nisbreedte is 56 cm. Zorg dat deze in het aanrechtblad past!

Er zitten 4 kookzones op. Ze hebben allemaal een boostfunctie. Daarnaast beschikt iedere kookzone over 10 verschillende vermogensstanden. Hierdoor kun je gemakkelijk een gerecht op de perfecte manier bereiden.

Wanneer je kinderen hebt is deze inductiekookplaat van ATAG geen probleem. Met kinderbeveiliging weet je zeker dat ze ‘m niet zomaar aanzetten. En de automatische aankook automaat laat de pannen extra snel opwarmen. Wanneer deze op temperatuur zijn schakelt hij terug naar de juiste stand. Alle kookzones hebben een timer. Na verloop van de tijd schakelt de kookzone zichzelf uit.

HI7271E
  • Aansluiting: 2 fasen (Perilex stekker)
  • Nisbreedte: 56 cm

3. ATAG HI8271MT

De ATAG HI8271MT heeft een nisbreedte van 78 cm. Hierdoor is deze groot genoeg om een 5e kookzone in de kookplaat op te nemen. Met 2 fasen is er een Perilex stekker nodig. Deze is niet meegeleverd en je hebt een 5-polig stopcontact nodig.

De grote kookzone is handig voor een inductie hapjespan of wok. Het vermogen is 3,7 kW en dit laat ‘m extra snel opwarmen. Alle kookzones hebben een boostfunctie. Hiermee warmen ze nog sneller op. Ook hier zijn voorgeprogrammeerde programma’s beschikbaar voor wokken, braden en grillen.

Op iedere kookzone zit ook een timer. Hierdoor stel je eenvoudig de tijd in dat jouw pasta moet koken. Na de tijd zal de kookzone automatisch uit gaan.

HI8271MT
  • Aansluiting: 2 fasen (Perilex stekker)
  • Nisbreedte: 78 cm

4. ATAG HI7271M

Een brede ATAG inductiekookplaat is de HI7271M. Hiermee heb je 4 kookzones, maar op een aparte manier. Door de diagonale plaatsing van de kookzones staan de pannen elkaar nooit in de weg. Handig bij grotere pannen tegelijkertijd.

Deze kookplaat heeft handige functies. Met de boostfunctie gaan de kookzones los van elkaar extra snel opwarmen. Ook zit er een aankook automaat op. Met de aankook automaat schakelt de kookzone terug als de temperatuur is bereikt. Zo branden de gerechten niet snel meer aan.

Overkookbeveiliging zorgt ervoor dat jouw kookzone zichzelf uitschakelt zodra er een pan overkookt. Met de timer stel je voor iedere kookzone een wekker in. Zodra deze afgaat gaat de kookzone uit. En weet je precies dat het vlees of de pasta goed is gemaakt.

Met 16 reviews scoort deze ATAG inductie kookplaat een 9,2 uit 10. Hierdoor is deze een van de best beoordeelde ATAG modellen.

ATAG HI7271M
  • Aansluiting: 2 fasen (Perilex stekker)
  • Nisbreedte: 75 cm

5. ATAG HI6272MV

Ben je een echte kookliefhebber? Dan weet je zeker dat deze Luxe ATAG kookplaat iets voor jou is. Met 2 bridge zones kun je de losse kookzones combineren tot 1. Zo kun je gemakkelijk een hele lading garnalen of een andere grillmaaltijd in één keer bakken. Natuurlijk is het ook mogelijk om de zones los van elkaar te gebruiken.

Alle 4 de zones hebben los van elkaar een boostfunctie. Zo warm je nog sneller op. Met de overkook beveiliging weet je zeker dat jouw kookplaat niet beschadigd. Want bij overkoken gaat die kookzone automatisch uit.

Ook heeft iedere kookzone een timer. Deze kun je per kookzone afzonderlijk instellen. Zodra de timer afgaat, gaat de kookzone uit.

Met automatische panherkenning licht de bediening van de kookplaat op zodra je een pan op een kookzone zet. Zo weet je precies wat de bediening is voor die kookzone.

ATAG HI6272MV
  • Aansluiting: 2 fasen (Perilex stekker)
  • Nisbreedte: 56 cm