Beste inductie kookplaten van Ikea

De 4 beste in een review + aankoopgids! (2020)

inductie kookplaat Ikea

Op zoek naar de beste inductie kookplaat van Ikea? Dan heb je geluk! Want op deze pagina laten we de 4 beste kookplaten van Ikea zien. We vergelijken ze met elkaar en laten zien waarom de ene beter is dan de ander. Daarnaast nemen we de reviews die klanten hebben achtergelaten mee in de beoordeling. Zo koop je een topkwaliteit inductiekookplaat van Ikea die bij je past!

Investeren in een inductie kookplaat, dat is een goed idee. Begin 2050 is het doel om héél Nederland op inductie te laten koken. Daarom stap je nu al slim in en help je mee aan het milieu.

Ikea heeft veel verschillende soorten. We bespreken de verschillende onder elkaar, zodat je snel ziet waar je aan toe bent. Als mogelijk vermelden we ook de montagehandleiding en bouwtekening. Zo zie je precies hoe en of je ‘m in jouw keuken kunt inbouwen. Alvast veel plezier met jouw nieuwe inductieplaat van Ikea!

In dit artikel kom je alles te weten over:

 • Beste inductie kookplaten Ikea van 2020
 • De accessoires voor jouw Ikea inductie kookplaat

Laten we beginnen!

Beste inductie kookplaten Ikea van 2020

We hebben de 9 inductie kookplaten van Ikea met elkaar vergeleken en getest op beoordelingen, reviews en specificaties.

De beste inductie kookplaat van Ikea is de MATMÄSSIG. Uit 46 beoordelingen een gemiddelde van 4,5 ster. Door de 2 warmtezones met boosterfunctie en het kinderslot is deze inductie kookplaat van Ikea het beste beoordeeld in 2020.

beste inductie kookplaat ikea
MATMÄSSIG

De beste inductie kookplaten van Ikea voor verschillende gebruikssituaties op een rij:

 • Beste van Ikea om mee te nemen: TILLREDA – 39,95.
 • 2-pits inductie kookplaat van Ikea: MÖJLIG – 259,00.
 • Best beoordeelde goedkope Ikea kookplaat: MATMÄSSIG – 249,00.
 • Beste met afzuiging van Ikea: FÖRDELAKTIG – 1.599,00.

Beste om mee te nemen: TILLREDA – 39,95

De beste draagbare inductie kookplaat is lekker goedkoop bij Ikea. Voor 39,95 heb je een inductieplaat voor onderweg. Ideaal voor mee op vakantie in de caravan.

Deze TILLREDA heeft maarliefst 73 beoordelingen. Hiervan is het resultaat niet zomaar iets, 4,5 ster van de 5. Dat zegt ons dat dit een héle goede draagbare inductieplaat is. Ook als we kijken naar de reviews. De gebruiksaanwijzing vertelt je hoeveel watt hij gebruikt. Goed voor als je weinig Ampere hebt.

De kookplaat maakt wel wat geluid. Hierdoor is deze niet muisstil. Maar, je laat ‘m niet de hele dag aanstaan.. toch?

Design looks heeft deze draagbare kookplaat ook. Hij is volgens Ikea: “beloond vanwege de zeer goed doordachte en goed uitgevoerde designoplossing.”

tillreda

Beste 2-pits: MÖJLIG – 259,00

De beste 2-pits inductie kookplaat van Ikea is de MÖJLIG. Ook deze is écht niet duur voor 259,00 kun je koken op een ingebouwde 2-pits. Lekker compact in de keuken voor als je soms kookt.

De MÖJLIG heeft slechts 4 beoordelingen. Deze 4 zijn wel goed, want de score is ook hier weer 4,5 ster. Bij Ikea profiteer je daarnaast van gratis 5 jaar garantie. Ze worden wel zonder stekker geleverd.

Hierop zit een boosterfunctie. Je verwarmt de pan zo extra snel. Ideaal voor het koken van water bijvoorbeeld. Met een anti-overloop functie en een kinderslot heeft deze inductie kookplaat alles van wat we van Ikea gewend zijn. En ook zit er een timer op. Zo kook je jouw pasta nooit door!

 • Breedte: 29.0 cm
 • Diepte: 52.0 cm
 • Hoogte: 5.1 cm
 • Handleiding (pdf)
2-pits ikea

Beste goedkope: MATMÄSSIG – 249,00

De beste goedkope inductie kookplaat van Ikea is de MATMÄSSIG. Dit is een 4-pits kookplaat voor 249,00. Ook hier zit weer 5 jaar gratis garantie bij!

Deze kookplaat heeft 2 warmtezones met boosterfunctie. Je stelt de kookplaat gemakkelijk in via de touch bediening. Ook zit er een timer, kinderslot en anti-overloopfunctie op. Hiermee heb je een alles-in-een pakket!

Deze MATMÄSSIG heeft 46 beoordelingen. Ook deze kookplaat is beoordeeld met 4,5 van de 5 sterren. Ikea levert top kwaliteit inductieplaten. Dat is zeker!

 • Breedte: 59.0 cm
 • Diepte: 52.0 cm
 • Hoogte: 5.1 cm
MATMÄSSIG