Inductie pannen kopen?
Beste inductie pannen 2020

Op zoek naar nieuwe inductie pannen? Het is belangrijk om de juiste pannen te gebruiken. Het is niet de bedoeling om met een pan die al op gas is gebruikt op inductie te gaan koken. De reden hiervan is dat pannen vervormt kunnen raken en de warmte zal verloren gaan.

We hebben de beste inductiepannen voor je op een rij gezet. Deze pannen zijn allemaal geschikt om mee op jouw nieuwe inductie kookplaat te koken. Zo kun je direct een juiste keuze maken. Wij wensen je alvast heel veel kookplezier!

Beste inductie pannen

Bekijk hieronder de beste inductie pannen van 2020.
Deze zijn het beste verkocht én het best beoordeeld. Zo weet je zeker dat je een goede keuze maakt!

Inductie pannenPrijsklasse
1. BK Profiline 7-delig€ 150 – € 175
2. BK Conical+ 5-delig€ 180 – € 215
3. BK Q-linair Master Glas 4-delig€ 170 – € 190
inductie pannen

1. BK Profiline 7-delig

Dit pakket inductie pannen van BK Profiline bevat verschillende soorten pannen. Er zijn 7 pannen meegeleverd en er zijn 4 verschillende soorten. Je ziet ze allemaal in de afbeelding hiernaast.

Er zit geen antiaanbaklaag op deze pannen. Het materiaal is van RVS gemaakt. Je haalt een compleet pakket in huis, welke je ook nog in de oven kunt zetten. Ze zijn geschikt voor zowel inductie als in de oven.

De pannen hebben een glanzend gepolijst uiterlijk. Het design is ontworpen dat je zonder te knoeien makkelijk water afgiet. Je kunt de pannen makkelijk op elkaar stapelen. Hiermee bespaar je weer ruimte in je keukenkastje.

BK Profiline inductie pannen 7-delig

2. BK Conical+ 5-delig

Deze BK Conical+ bestaat uit de 5 pannen die je hiernaast op de foto ziet staan. Je haalt een compleet én compact pakket in huis. Er zit een handige literaanduiding op. Zo meet je de gerechten en vloeistoffen in de pan gemakkelijk af.

Doordat dit pakket van roestvrijstaal is gemaakt gaat het lang mee. Daarnaast kun je ze ook gewoon in de vaatwasser zetten. Dat scheelt je weer een hoop werk wanneer je met de hand had moeten afwassen.

Deze inductie pannen hebben meer mogelijkheden dan enkel inductie. Ze kunnen ook in de oven. Houdt wel in gedachten dat je ze niet op gas moet gebruiken, wanneer je van plan bent om ze vervolgens weer op inductie te gebruiken. Ze zijn geschikt voor iedere temperatuur.

bk conical 5 delig
inductie pannen onderkant

3. BK Q-linair Master Glas 4-delig

De populairste inductie kookplaat 90 cm breed is de ATAG HI9271M. Deze is niet goedkoop, maar hiermee heb je wel een plaat met 5 kookzones. Je bedient met touch knoppen. Je sluit deze aan op 3 fasen. Een elektricien is dus zeker nodig voor de aansluiting. Een 5-polige Perilex stekker wordt niet meegeleverd, deze moet je er dus nog wel bij bestellen.

Er is ruimte voor grotere pannen aan de linkerkant van de plaat. Met behulp van de touch knoppen bedien je de warmtestand van deze plaat gemakkelijk. De boost stand zorgt ervoor dat jouw pan snel opwarmt. Een leuke functie aan deze plaat is de ‘Fast-Forward’-functie. Hiermee regel je in drie stappen per keer het vermogen. Zo hoef je dus niet heel lang door te klikken voordat de pan op het volste vermogen staat.

Je kunt makkelijk de vooraf ingestelde programma’s gebruiken om deze plaat te besturen. Je hebt verschillende programma’s voor braden, grillen of wokken. Wil je een pan lekker laten sudderen of gewoon iets warmhouden? Dan kun je de temperatuur gestuurde programma’s gebruiken.

BK Q-linair Master Glas
inductie pan bovenkant

Verschillende soorten inductie pannen

Er zijn verschillende soorten inductie pannen op de markt. Deze hebben allemaal een doel: ze zijn niet ‘zomaar’ anders. Hieronder kun je de verschillende soorten inductie pannen bekijken. Klik op de knop om meer te weten te komen over het specifieke type pan. We laten je dan de beste pannen van die soort zien en leggen je duidelijk uit waarvoor ze zijn bedoeld.

Tegenwoordig hebben inductie pannen verschillende handige functies. Denk aan een stip op de bodem van de pan die rood wordt zodra de pan warm is. Zo zie je precies wanneer jouw biefstuk in de pan kan!

Hapjespan

hapjespan

De inductie hapjespan heeft een hoge rand. Hierdoor is het koken van verschillende gerechten met saus een makkelijke opgave. Ook het bakken van vlees en vis is handig in deze pan.

Koekenpan

Koekenpan

De inductie koekenpan heeft een lage rand. Hiermee kan gemakkelijk verschillende gerechten worden bereid.

Wokpan

wokpan

Een wokpan inductie is er voor de gemakkelijke eenpansgerechten. Je kookt snel een gerecht met een wokpan. Geniet van de beste temperatuurverdeling en snelle bereiding.

Veelgestelde vragen

Waarom inductie pannen?

Het is niet de bedoeling om met een pan die al op gas is gebruikt op inductie te gaan koken. De reden hiervan is dat pannen vervormt kunnen raken en de warmte zal verloren gaan.

Welke pannen voor inductie?

De pannen op deze pagina zijn allemaal geschikt voor inductie. Bekijk ze hier.

Waar koop je inductie pannen?

Je koopt inductie pannen vaak bij grote elektronicawinkels. Bekijk op deze pagina het overzicht van alle aanbieders.