Inductie pannen kopen?
Beste inductie pannen 2021

Op zoek naar goede pannen voor inductie? Het is belangrijk om de juiste inductie pannen te gebruiken.

Het is niet de bedoeling om met een pan die op gas gebruikt is op inductie te koken. Waarom?

Hierdoor raken pannen vervormt. De warmte gaat verloren en het is slecht voor de inductie kookplaat.

We hebben de beste inductiepannen van 2020 voor je op een rij gezet. Deze zijn allemaal geschikt voor inductie. Zo maak je makkelijk de juiste keuze.

Alvast veel plezier met jouw nieuwe inductie pannenset!

Inductie Pannen

Beste inductie pannensets 2021

Bekijk de beste inductie pannensetsvan 2021. Deze inductie pannen zijn het best beoordeeld en het best verkocht.

Daarnaast zijn deze pannensets als beste getest. Daarom zijn dit de beste inductie pannen van 2021!

Er zijn verschillende merken als BK, GreenPan en Tefal. Hier zie je de top 7 beste onder elkaar. Zo weet je zeker dat je een goede keuze maakt!

1. Tefal Duetto 4-delig


Deze 4-delige Tefal Duetto inductie pannen hebben handige literaanduiding. Hiermee kun je gemakkelijk aflezen hoe vol jouw pan zit.

Doordat er gaatjes in de deksels zitten kun je ze gemakkelijk afgieten. En je kunt ze ook nog eens in de oven zetten. Dit kan tot een maximum van 260 graden.

Het duurt even voordat deze Tefal inductie pannen warm zijn. Want roestvrijstaal duurt langer om op te warmen. Doordat de bodem uit verschillende lagen bestaat is er een goede warmteverspreiding.

De handgrepen van deze pannen blijven koud. Ook tijdens het koken. En na het eten kun je ze zonder zorgen in de vaatwasser doen.

2. BK Profiline 5-delig


Deze BK pannenset inductie bevat verschillende soorten pannen. Er zijn 5 pannen meegeleverd. Deze zijn allemaal op de foto te zien. Meegeleverd: steelpan (16 cm), kookpannen (16, 18 en 20 cm) en een soeppan (24 cm).

Er zit geen antiaanbaklaag op deze pannen. Het materiaal is van RVS gemaakt. Je haalt een compleet pakket in huis, welke je ook nog in de oven kunt zetten. Ze zijn geschikt voor zowel inductie als in de oven.

De pannen hebben een glanzend gepolijst uiterlijk. Het design is ontworpen dat je zonder te knoeien makkelijk water afgiet. Je kunt de pannen makkelijk op elkaar stapelen. Hiermee bespaar je weer ruimte in je keukenkastje.

3. Tefal Intuition 4-delig


De 4-delige Tefal Intuition pannenset inductie is goed voor alle warmtebronnen. Dus ook voor de oven. Dit kan tot 260 graden.

Er zit op deze Tefal Intuition ook literaanduiding. Daarnaast zijn de kleine gaatjes in de deksels handig om mee af te gieten. Dit stoomgat verminderd ook de kans op overkoken.

De kookpannen zijn 1,3 en 2,9 en 4,9 liter. Ook zit er een steelpan bij van 1,3 liter. Met deze Tefal inductie pannen met glazen deksel houdt je de gerechten goed in de gaten tijdens het koken.

Na het koken kun je deze pannenset zonder zorgen in de vaatwasmachine doen. Zo hoef je ze niet met de hand af te wassen.

4. BK Conical Cool Glas 5-delig


Deze BK Conical Cool Glas pannenset bestaat uit 5 BK inductie pannen die je op de foto ziet. Je haalt een compleet én compacte set in huis. Er zit een handige literaanduiding op. Zo meet je de gerechten in de pan simpel af.

Ook is het mogelijk om dit pakket inclusief koekenpan te bestellen.

Doordat dit pakket van roestvrijstaal is gemaakt gaat het lang mee. Daarnaast kun je ze ook gewoon in de vaatwasser zetten. Dat scheelt je weer een hoop werk wanneer je met de hand had moeten afwassen.

Deze inductie pannen hebben meer mogelijkheden dan enkel inductie. Ze kunnen ook in de oven tot 230 graden.

Houdt wel in gedachten dat je ze niet op gas moet gebruiken, wanneer je van plan bent om ze vervolgens weer op inductie te gebruiken. Ze zijn geschikt voor iedere temperatuur.

5. BK Q-linair Master Glas 5-delig


Deze 5-delige inductie pannenset van BK Q-linair heeft een handig afgietsysteem. De maataanduiding zorgt ervoor dat je precies weet hoeveel je geburikt.

De pannen hebben een glazen deksel. Hierdoor hou je gemakkelijk in de gaten hoe het met het koken gaat.

Met een steelpan, soeppan en drie kookpannen ben je helemaal klaar om alle gerechten te maken. Bij deze pannen zit overal een deksel op.

Alle pannen kunnen gewoon in. de vaatwasser en zijn makkelijk op te stapelen. De RVS handgrepen worden wel warm tijdens het koken.

BK Q-linair Master Glas Inductie Pannenset 5-delig


Verschillende soorten inductie pannen

Er zijn verschillende soorten inductie pannen op de markt. Deze hebben allemaal een doel: ze zijn niet ‘zomaar’ anders. Hieronder kun je de verschillende soorten inductie pannen bekijken. Klik op de knop om meer te weten te komen over het specifieke type pan. We laten je dan de beste pannen van die soort zien en leggen je duidelijk uit waarvoor ze zijn bedoeld.

Tegenwoordig hebben inductie pannen verschillende handige functies. Denk aan een stip op de bodem van de pan die rood wordt zodra de pan warm is. Zo zie je precies wanneer jouw biefstuk in de pan kan!

Hapjespan

hapjespan

De inductie hapjespan heeft een hoge rand. Hierdoor is het koken van verschillende gerechten met saus een makkelijke opgave. Ook het bakken van vlees en vis is handig in deze pan.

Koekenpan

Koekenpan

De inductie koekenpan heeft een lage rand. Hiermee kan gemakkelijk verschillende gerechten worden bereid.

Wokpan

wokpan

Een wokpan inductie is er voor de gemakkelijke eenpansgerechten. Je kookt snel een gerecht met een wokpan. Geniet van de beste temperatuurverdeling en snelle bereiding.

Veelgestelde vragen

Waarom inductie pannen?

Het is niet de bedoeling om met een pan die al op gas is gebruikt op inductie te gaan koken. De reden hiervan is dat pannen vervormt kunnen raken en de warmte zal verloren gaan.

Welke pannen voor inductie?

De pannen op deze pagina zijn allemaal geschikt voor inductie. Bekijk ze hier.

Waar koop je inductie pannen?

Je koopt inductie pannen vaak bij grote elektronicawinkels. Bekijk op deze pagina het overzicht van alle aanbieders.