Hapjespan inductie kopen?
Beste inductie hapjespan 2020

inductie hapjespan

Op zoek naar een hapjespan voor inductie? Dan ben je hier aan het juiste adres. Je vind hier de top 5 hapjespannen om op inductie mee te koken. Let erop dat je niet van gas naar inductie kunt gaan.

Het is belangrijk dat er op jouw inductie kookplaat alleen wordt gekookt met inductie pannen. Zo weet je precies waar je aan toe bent wanneer je een inductie hapjespan gaat kopen. Wij wensen je alvast heel veel plezier met koken!

Beste inductie hapjespannen 2020

Tefal hapjespan inductie binnenkant

Bekijk hieronder de beste hapjespannen voor inductie. De beste inductie hapjespan van 2020 is de BK easy. Deze is het beste beoordeeld door consumenten en het best verkocht. Daarna zijn Tefal en Greenpan goede hapjespannen.

Beste hapjespannen voor inductie
1. BK Easy 28 cm
2. Tefal Expertise 24 cm
3. GreenPan met deksel 24 cm

1. BK Easy 28cm

De BK Easy inductie hapjespan 28 cm heeft een deksel. Hierdoor is het bakken van aardappels of vlees erg gemakkelijk.

Bij Bol koop je de BK Easy Induction hapjespan in het formaat 24 cm. Ze hebben beide een anti-aanbaklaag. Deze zorgt ervoor dat de ingrediënten niet aan de pan blijven kleven. Daarnaast bak je vetarm met weinig olie.

Doordat deze inductie hapjespan een stevige bodem heeft met een magnetische laag is deze geschikt voor inductie. De pan is van aluminium gemaakt. Dit zorgt ervoor dat de pan erg licht is, terwijl het formaat groot is.

De kunststof handgreep blijft lekker koel tijdens het koken. Je hebt dus geen last van verbrande handen als je de pan wilt oppakken. Je verplaatst de pan gemakkelijk naar de keukentafel zonder een doekje te hoeven gebruiken.

Ook is het schoonmaken van deze inductie hapjespan erg gemakkelijk. Je doet ‘m simpelweg gewoon in de vaatwasser.

2. Tefal Expertise 24 cm

Deze Tefal Expertise Hapjespan 24 cm is perfect voor het maken van éénpansgerechten of sauzen. Dit komt door de hoge wanden van de hapjespan.

De Tefal Thermo-Spot kleurt rood zodra de juiste temperatuur om te bakken is bereikt. Je kunt ‘m ook gemakkelijk gebruiken in de oven. Let wel op dat deze inductie hapjespan in de over ‘slechts’ tot 175 graden kan.

Door de glazen deksel hou je het gerecht nauwlettend in de gaten. Je kunt in deze hapjespan ook bakken en braden. Hiervoor heb je haast geen olie of boter nodig. Dit komt door de dikke antiaanbaklaag. Deze is nog versterkt met titanium deeltjes. Deze dikke antiaanbaklaag is krasvast: je krijgt dus geen krassen bij gebruik van metalen keukenspullen.

Op de bodem van deze pan zit dus een Thermo-Spot. Deze krijgt een rode kleur zodra de pan heet genoeg is. Dit hoef je dus niet meer zelf te gokken.

Tefal hapjespan 24 cm inductie

  • Materiaal pan: Aluminium
  • Type baklaag: Standaard antiaanbaklaag
  • Type antiaanbaklaag: Standaard
  • Geschikt voor inductie: Ja
  • Geschikt voor oven: Ja

3. GreenPan met deksel 24 cm

Deze GreenPan Brussels keramische hapjespan met deksel van 24 cm heeft een inhoud van 3,1 liter. Hierdoor kun je veel kwijt in deze pan! Je kunt ‘m gebruiken voor verschillende gerechten. Een goede pan met zalm risotto of een lekkere pasta carbonara?

Het aanbraden van een stukje vlees is ook voor deze pan geen probleem. Hij is gemaakt van aluminium en erg licht materiaal. Hierdoor warmt deze GreenPan snel op! De bodem heeft een keramische coating. Deze is verduurzaamd en gemaakt uit onschadelijke stoffen.

Deze inductie hapjespan van GreenPan mag ook in de oven tot aan 180 graden. Met de glazen deksel kun je jouw gerechten goed in de gaten houden.

Het enige nadeel aan deze pan is dat het roestvrijstalen handvat warm wordt tijdens het koken. Een theedoek in de buurt is dus geen overbodige luxe wanneer je bijna klaar bent met koken.

inductie hapjespan met deksel 24 cm

  • Materiaal pan: Aluminium
  • Type baklaag: Keramische antiaanbaklaag
  • Type antiaanbaklaag: Keramisch
  • Geschikt voor inductie: Ja
  • Geschikt voor oven: Ja

Wanneer een inductie hapjespan gebruiken?

wanneer gebruiken

Een inductie hapjespan gebruik je wanneer je een gerecht wilt sauteren. Een hapjespan heeft een hoge, staande rand. Hierdoor is het gemakkelijk om gerechten te bereiden die saus bevatten.

Daarentegen wordt er ook vaak vlees, vis of kip in de pannen gebakken. Hierdoor is een inductie hapjespan een goede uitbreiding voor iedere inductie pannenset.

Doordat deze pannen zo veelzijdig zijn, is het gebruik ervan erg aangenaam in vrijwel iedere manier van koken. Door de dikke antiaanbaklaag is er vaak weinig boter of olie nodig. Dit bevorderd de smaak van het gerecht. Daarnaast is het ook gewoon leuk koken met een inductie hapjespan.

Veelgestelde vragen

Wanneer gebruik je een inductie hapjespan?

Een inductie hapjespan gebruik je wanneer je een gerecht wilt sauteren. Een hapjespan heeft een hoge, staande rand. Hierdoor is het gemakkelijk om gerechten te bereiden die bijvoorbeeld saus bevatten.

Welke hapjespan kopen?

Voor het koken op inductie wordt vaak de beste inductie hapjespan gebruikt.

Waar koop je hapjespannen?

Bekijk ons overzicht voor de beste pannen in de markt. We laten je meteen zien welke aanbieders er zijn.