Koekenpan inductie kopen?
Beste inductie koekenpan 2020

inductie koekenpan op tafel

Op zoek naar een inductie koekenpan? Wanneer je net een nieuwe inductiekookplaat hebt gekocht, heb je misschien nog geen koekenpan voor inductie. Veel inductie pannen komen in een set, maar daar zit vaak geen koekenpan bij.

Bij het kopen van een koekenpan voor inductie moet je letten op het gewicht van de pan, de bodem en het inductiekeurmerk. Op deze pagina hebben we de top 3 beste inductie koekenpannen op een rij gezet. Zo koop je altijd één van de beste inductie koekenpannensets op dit moment op de markt!

Beste inductie koekenpannen 2020

beste inductie koekenpannen 2020

De beste inductie koekenpannen van 2020 zie je hieronder in de tabel. De beste is de Tefal Hard Titanium inductie koekenpan. Deze is het best verkocht door consumenten en het beste beoordeeld. Hiermee koop je de beste koekenpan voor inductie in 2020!

Beste koekenpan inductie
1. Tefal Hard Titanium 24 + 28 cm
2. GreenPan Torino keramisch 24 + 28 cm
3. Tefal Expertise 24 + 28 cm

1. Tefal Hard Titanium 24 + 28 cm

 • Materiaal pan: Aluminium
 • Type baklaag: Standaard antiaanbaklaag
 • Type antiaanbaklaag: Standaard
 • Geschikt voor inductie: Ja
 • Geschikt voor oven: Ja

De beste koekenpan voor inductie is van Tefal. De Hard Titanium pannen hebben een diameter van 24 cm en 28 cm. De RVS inductiebodem zorgt ervoor dat de koekenpannen geschikt zijn voor alle warmtebronnen. Zo kunnen deze pannen ook in de oven worden gebruikt tot een temperatuur van 175 graden.

Deze Tefal inductie koekenpannen hebben een Thermo-Spot. Hierdoor zie gemakkelijk wanneer de goede temperatuur is bereikt door de stip die effen rood kleurt.

Bij het bakken is er weinig olie nodig. De pannen zijn voorzien van een antiaanbaklaag. Je kunt deze set niet in de vaatwasser plaatsen, maar ze zijn gemakkelijk schoon te maken met de hand.

2. GreenPan Torino keramisch 24 + 28 cm

 • Materiaal pan: Aluminium
 • Type baklaag: Keramische antiaanbaklaag
 • Type antiaanbaklaag: Keramisch
 • Geschikt voor inductie: Ja
 • Geschikt voor oven: Ja

Deze keramische inductie koekenpannen van GreenPan Torino zijn 24 cm en 28 cm in de diameter. Hierdoor heb je een goede basis om te koken. De koekenpan van 24 cm kun je voor het bakken van vlees gebruiken. In die van 28 cm bak je tegelijk aardappeltjes.

De baklaag is keramisch. Dit betekend dat het duurzaam is en gemaakt zonder schadelijke stoffen. Dankzij de antiaanbaklaag hoef je niet veel olie of boter te gebruiken. Ook bereid je hierdoor extra gezonden maaltijden.

Deze inductie koekenpan is ook geschikt voor in de oven. Na het gebruik mag de GreenPan gewoon in de vaatwasser: net zo makkelijk!

3. Tefal Expertise 24 + 28 cm

 • Materiaal pan: Aluminium
 • Type baklaag: Standaard antiaanbaklaag
 • Type antiaanbaklaag: Standaard
 • Geschikt voor inductie: Ja
 • Geschikt voor oven: Ja

De Tefal Expertise inductie koekenpannen zijn voorzien van een handige Themo-Spot. Hiermee kleurt er in het midden van de pan een stip rood wanneer deze klaar is voor gebruik. Zo sta je nooit te lang te wachten totdat de pan heeft is en is jouw gerecht altijd gebakken op de beste temperatuur.

Dankzij de antiaanbaklaag is er weinig olie of boter nodig. Zo kook je steeds gezonder. Ook zijn deze inductie koekenpannen van Tefal van aluminium gemaakt. Hierdoor zijn de pannen licht in gebruik en dus makkelijk op te tillen.

Ook deze Tefal Expertise pannen zijn geschikt voor in de oven tot een maximaal van 175 graden. De antiaanbaklaag is alleen niet kras-bestendig: dit betekend dat je uit moet kijken met metalen kookgerij. Anders beschadig je de antiaanbaklaag van de pan.

De handgrepen blijven lekker koud tijdens de bereiding van jouw gerecht. Hierdoor hoef je geen theedoek bij de hand te hebben als je gaat koken om de pan vast te houden. Wel zo handig!

Veelgestelde vragen

Wanneer gebruik je een inductie koekenpan?

Een inductie koekenpan gebruik je wanneer je een gerecht wilt bereiden als vlees of vis. Het is een pan met opstaande rand, vaak zonder deksel.

Welke koekenpan kopen?

Voor het koken op inductie wordt vaak de beste inductie koekenpan gebruikt.

Waar koop je koekenpannen?

Bekijk ons overzicht voor de beste pannen in de markt. We laten je meteen zien welke aanbieders er zijn.