Wokpan inductie kopen?
Beste inductie wokpan 2020

inductie wokpan

Op zoek naar een inductie wokpan? Je kunt goed wokken op inductie. Je hebt hier alleen wel een speciale wokpan voor nodig. Omdat jouw wokpan een klein bodemoppervlak heeft is niet iedere wokpan geschikt voor jouw inductie kookplaat.

Bekijk hier de beste wokpannen voor inductie in 2020. Zo weet je precies waar je aan toe bent. En je ziet meteen welke inductie wokpan je wilt gaan kopen. Ook waarom. Niet onbelangrijk. Alvast veel plezier met wokken!

Beste inductie wokpannen 2020

beste inductie wokpan

De beste inductie wokpannen van 2020 vind je terug in onderstaande tabel. Bekijk de top 3 beste wokpannen voor inductie in 2020. De beste is een Tefal Wokpan. Deze is het best verkocht en het best beoordeeld in 2020. Opgevolgd door de BK wokpan en de Tefal Expertise zit er altijd een bij voor jou.

Beste wokpannen voor inductie
1. Tefal Expertise 28 cm
2. BK Easy Induction 30 cm
3. Tefal Expertise Wadjan 36 cm

1. Tefal Expertise 28 cm

Deze Tefal wokpan voor inductie heeft een omtrek van 28 cm. Geschikt voor gas en in de oven. Let wel op, wanneer de wokpan is gebruikt op gas kun je hem niet meer voor inductie gebruiken.

Deze Tefal Expertise heeft een antiaanbaklaag: Tefal Excellence. Door de extra dikke laag (vrij van PFOA) is deze 100% veilig. Daarnaast is het lastig om hier krassen op te maken. Je hoeft dus niet drie keer na te denken voordat je met een vork in de pan gaat.

Ten tweede is de antiaanbaklaag goed, omdat er weinig olie of boter hoeft te worden gebruikt. Hierdoor eet je een stuk gezonder!

De bekende ThermoSpot van Tefal is vernieuwd! De rode warmte vlek in het midden van de pan laat nog duidelijker zien wanneer de wokpan de ideale temperatuur heeft bereikt om te beginnen met koken.

Het voordeel aan deze ThermoSpot is dat belangrijke vitamines en mineralen van het gerecht niet verloren gaan. Daarnaast behoud jouw gerecht ook de beste smaak en structuur.

Door de hoge rand kun je ideaal een gerecht snel maken. Verschillende eenpansgerechten zijn perfect te bereiden met deze inductie wokpan.

Tefal Expertise 28 cm
 • Materiaal pan: Aluminium
 • Type baklaag: Antiaanbaklaag
 • Type antiaanbaklaag: Keramisch
 • Geschikt voor inductie kookplaat: Ja
 • Geschikt voor oven: Ja, tot 175 graden

2. BK Easy Induction 30 cm

De BK Easy Induction wokpan heeft een diameter van 30 cm. Speciaal gemaakt voor inductie. Je kunt deze wokpan gewoon in de vaatwasser doen.

Deze pan heeft een beschermende coating, hierdoor bak je niet snel aan en kun je vetarm bakken. Deze inductie pan is geschikt voor alle warmtebronnen. Ook voor in oven. Helaas wel tot maar 160 graden.

Je kunt gemakkelijk vis of vlees wokken in deze wokpan. De warmte wordt mooi verdeeld over de pan. Deze BK wokpan heeft een perfecte warmteverdeling. Hierdoor kun je direct aan de slag met jouw pan. Snel warm!

Deze BK wokpan inductie heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding en valt goed in de hand. Daarnaast kras je niet zomaar op de bodem van deze pan. Hierdoor kun je gewoon metalen kookgerij gebruiken.

BK Easy Induction wokpan
 • Materiaal pan: Aluminium
 • Type baklaag: Antiaanbaklaag
 • Type antiaanbaklaag: Standaard
 • Geschikt voor inductie kookplaat: Ja
 • Geschikt voor oven: Ja, tot 160 graden

3. Tefal Expertise Wadjan 36 cm

Een wadjan wokpan is er een met twee handvaten. Hierdoor kun je de wadjan gemakkelijk oppakken en neerzetten. Ook heeft een wadjan wokpan een grotere diameter: 36 centimeter.

Vergeleken met andere wokpannen is dat een veel grotere diameter. Hierboven staan er 2 met een diameter van rond de 30 centimeter.

Ook deze wadjan is voorzien van de ThemoSpot. Je ziet dus gemakkelijk wanneer jouw wokpan warm is.

Dezelfde specificaties van de pan vinden we bij de beste inductie pan voor wokken. Je hebt haast geen boter of olie nodig en een metalen spatel kun je gewoon gebruiken.

Je kunt deze wokpan gebruiken in de oven tot 175 graden.

wadjan
 • Materiaal pan: Aluminium
 • Type baklaag: Antiaanbaklaag
 • Type antiaanbaklaag: Keramisch
 • Geschikt voor inductie kookplaat: Ja
 • Geschikt voor oven: Ja, tot 175 graden

Wanneer gebruik je een inductie wokpan?

waarom inductie wokpan

Voor sommige wereldwijde keukens is het gebruik van een wokpan een must. Wokpannen zorgen ervoor dat de warmte snel en gelijkmatig wordt verdeelt. Als je jouw wokpan goed onderhoud, kunnen ze je hele leven lang meegaan.

De meeste wokpannen zijn vaatwasserbestendig. Daarnaast kun je ze gewoon wassen in heet water en afwasmiddel. Voor een groot gezin is een wokpan een must-have. De hoeveelheid eten die je kunt koken in een wokpan is vergeleken met een ‘normale’ pan enorm!

De handgrepen aan één of twee kanten zorgen voor een goede balans en controle bij het koken. De meeste inductie wokpannen zijn perfect in het handhaven van temperaturen. Deze is gemakkelijk te regelen via de inductie kookplaat.

Veelgestelde vragen

Wanneer gebruik je een inductie wokpan?

Deze gebruik je bij simpele eenpansgerechten. Ook kun je er goed in wokken.

Welke wokpan kopen?

Voor het koken op inductie wordt vaak de beste inductie wokpan gebruikt.

Waar koop je wokpannen?

Bekijk ons overzicht voor de beste pannen in de markt. We laten je meteen zien welke aanbieders er zijn.