Beste Grillplaat Inductie: welke inductie grillplaat?

Op zoek naar een grillplaat voor inductie? Dan zit je hier goed, want we hebben de 9 beste inductie grillplaten van 2023 voor je klaar staan.

Een grillplaat is handig om vlees, groente of vis op te grillen. Kenmerkend door de goede warmtegeleiding, het grote oppervlak en diepe groeven die de strepen op het eten veroorzaken.

Heb je een inductieplaat met flexzone? Dan zijn onderstaande grillplaten allemaal geschikt voor jouw inductie kookplaat.

Hier moet je op letten bij aanschaf van een grillplaat:

 • Kies voor een grillplaat met vet gootje en hoge ribbels
 • Ga voor een zware grillplaat om schuiven te voorkomen
 • Kies voor een anti-aanbaklaag voor makkelijk schoonmaken
 • Kies voor een grillplaat met handvaten om makkelijk te verplaatsen

Alvast veel plezier met grillen op jouw nieuwe grillplaat voor inductie!

beste grillplaat voor inductie

Beste Grillplaat Inductie 2023

De beste inductie grillplaat van 2023 is de AEG A9HL33 Plancha Grill. Deze AEG grillplaat scoort een 9,1 uit 10.

Het vlees, de vis of groente behoudt de sappen, door dat het dicht wordt geschroeid door de grillplaat.

De warmte wordt gelijkmatig over de gehele plaat verdeeld. Hierdoor maakt het niet uit waar je het eten neerlegt.

Met de anti-aanbaklaag wordt schoonmaken een makkie. Deze Plancha Grill is niet alleen geschikt voor inductie, maar ook voor normale of keramische kookplaten.

De handvaten worden wel wat warm, maar je kunt ‘m gewoon nog vastpakken.

Een klein nadeel is dat deze niet in de vaatwasser kan. Je moet ‘m dus handmatig schoonmaken na gebruik.

Doordat deze grillplaat relatief laag is geprijsd en het beste is beoordeeld en verkocht, is dit de beste grillplaat voor inductie in 2023.


Top 4 inductie grillplaten 2023

Je bent op zoek naar een inductie grillplaat voor op jouw inductiekookplaat. Deze moet aan al jouw wensen voldoen. Hierboven zagen we de beste grillplaat van 2023.

Bekijk hieronder de verschillende mogelijkheden. Bekijk direct de prijs bij de goedkoopste of favoriete webwinkel en stop ‘m in jouw winkelmandje.

1. Siemens HZ390522


Met de Siemens grillplaat kun je met jouw inductie kookplaat koken zonder al te veel olie of vet te gebruiken. De warmte wordt gelijkmatig verdeeld over de kookplaat. Hierdoor maakt het niet uit waar je jouw vlees, vis of groente neerlegt.

Het totale oppervlak van de inductie girll is 36 cm bij 20 cm.

De coating is erg goed. Volgens verschillende reviews kleeft werkelijk niets vast aan de grillplaat.

Met de handvaten pak je de grillplaat makkelijk op. Laat hem wel even afkoelen voordat je ‘m vastpakt.

Deze grillplaat kan gewoon in de vaatwasser. Hierdoor is schoonmaak eenvoudig.

2. Le Creuset Gietijzeren Grillplaat


De grillplaat is van zeer hoge kwaliteit en voelt ontzettend sterk en degelijk aan. Het geëmailleerde gietijzer zorgt ervoor dat de warmte gelijkmatig wordt verdeeld over de hele plaat. Perfect voor bij de gietijzeren pannen.

Deze grillplaat is geschikt voor alle warmtebronnen, dus ook voor inductie. Daarnaast kan je de grillplaat zelfs in de oven gebruiken en op de BBQ!

De visgraat-ribbels en het gootje in het midden zorgen ervoor dat het vet niet in aanraking komt met het eten. En door de ruime afmetingen van 30x27cm kan je ook voor meerdere personen tegelijk grillen.

Het is ook fijn om te weten dat Le Creuset levenslange garantie biedt op deze grillplaat. Ik kan deze grillplaat van Le Creuset van harte aanbevelen aan anderen die op zoek zijn naar een veelzijdige, duurzame en kwalitatief hoogwaardige grillplaat!

3. AEG Maxisense Plancha grill


De AEG Maxisense Plancha grill is een grillplaat met veelzijdigheid en kwaliteit. De plaat is ontworpen om te werken op de AEG inductie kookplaten, maar kan ook op andere merken gebruikt worden. De plaat heeft twee verschillende grillzones en kan op twee kookzones samengevoegd worden, wat zorgt voor een groter grilloppervlak.

De dikke bodem en diepe ribbels van de MaxiSense grillplaat maken hem van hogere kwaliteit dan andere grills. Bovendien is de plaat geschikt voor kookplaten met flexinductie. De anti-aanbaklaag zorgt ervoor dat je eten niet aan de plaat blijft kleven en maakt het schoonmaken eenvoudig.

Een groot voordeel van de AEG Maxisense Plancha grill is dat je hiermee zalm, biefstuk en asperges kunt bereiden zonder olie of boter. Bovendien kun je een biefstuk gemakkelijk dichtschroeien terwijl hij van binnen sappig blijft.

Je kunt de AEG Maxisense Plancha grill eenvoudig reinigen in de vaatwasser, maar met de hand afwassen gaat ook snel. Al met al is deze grillplaat een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een kwalitatieve grillplaat met veelzijdigheid en gezonde bereidingsmogelijkheden.

4. ATAG HPG100


De ATAG HPG100 grillplaat is ideaal voor het gemakkelijk bakken van vlees en groente op jouw inductie kookplaat. Dankzij het grote oppervlak van 45 bij 24,5 centimeter is er genoeg ruimte. De grillplaat wordt gelijkmatig warm, waardoor alles even gaar wordt. Deze is perfect voor een ATAG inductie kookplaat.

Met de antiaanbaklaag heb je minder boter of olie nodig om jouw eten te grillen. De opstaande rand zorgt ervoor dat vet en vocht niet over de plaat stroomt, maar netjes op de plaat blijft liggen. Hierdoor is het grillen gezonder en gemakkelijker.

De ATAG HPG100 grillplaat is veilig in gebruik, maar let wel op dat de handvatten heet kunnen worden. Deze grillplaat is ook gemakkelijk schoon te maken en geeft een mooi bakresultaat met grillstrepen aan jouw gerecht.

Al met al is deze grillplaat een goede keuze als je regelmatig wilt grillen. De prijs is misschien iets hoger, maar de degelijke kwaliteit en het mooie bakresultaat maken het zeker de moeite waard.


Grillplaat inductie kopen? Lees deze aankoopgids!

Deze koopgids geeft advies voor het kopen van de beste inductie grillplaat. Hier zijn de belangrijkste punten:

 • Kies de juiste afmeting en vorm van de grillplaat, afhankelijk van het gebruik en het aantal personen.
 • Let op de hoogte van de ribbels en de diepte van het vetgootje voor een goede vetafvoer.
 • Zorg voor een platte bodem om optimaal gebruik te maken van de inductie techniek en om krassen op de kookplaat te voorkomen.
 • Kies voor een grillplaat met een goede anti-aanbaklaag of gietijzer als je liever geen chemische lagen hebt.
 • Let op het gewicht van de grillplaat om schuiven te voorkomen.
 • Zorg dat de grillplaat gemakkelijk schoon te maken is en let op de geschiktheid voor de vaatwasser.
 • Overweeg handvatten van een ander materiaal dan de plaat zelf voor meer gebruiksgemak.
 • Als alternatief kun je ook een grillpan, elektrische grillplaat of elektrische contactgrill overwegen.
 • Een goede inductie grillplaat is een mooie aanvulling voor in de keuken vanwege het verminderde vetgebruik en de veelzijdigheid in gebruik.

Welke factoren zijn belangrijk?

Er zijn veel verschillende soorten grillplaten beschikbaar, dus het hangt af van jouw specifieke behoeften en voorkeuren. Hier zijn een paar dingen om rekening mee te houden bij het kiezen van een grillplaat voor inductie:

 1. Materiaal: Kies een grillplaat die geschikt is voor inductie en gemaakt is van materiaal dat de warmte gelijkmatig verdeelt, zoals gietijzer, roestvrij staal of aluminium.
 2. Afmetingen: Controleer of de afmetingen van de grillplaat geschikt zijn voor jouw inductiekookplaat en de hoeveelheid voedsel die je wilt grillen.
 3. Antiaanbaklaag: Sommige grillplaten hebben een antiaanbaklaag die het schoonmaken gemakkelijker maakt en voorkomt dat voedsel blijft plakken.
 4. Ribbels: Ribbels op de grillplaat creëren mooie grillstrepen op je eten en zorgen ervoor dat het vet wegloopt van het voedsel, wat kan helpen om het gezonder te maken.
 5. Handvatten: Controleer of de grillplaat handvatten heeft die niet te warm worden en die gemakkelijk vast te houden zijn, zodat je de plaat veilig kunt verplaatsen.

Veelgestelde vragen

Hoe gebruik je een grillplaat op inductie?

Het gebruik van een grillplaat op inductie is vrij eenvoudig. Hier zijn de stappen die je kunt volgen:

1. Plaats de grillplaat op de inductiekookplaat en zorg ervoor dat deze stevig op zijn plaats staat.
2. Zet de inductiekookplaat aan en selecteer de gewenste kookzone.
3. Wacht tot de kookzone volledig is opgewarmd en de grillplaat de gewenste temperatuur heeft bereikt.
4. Breng olie of boter aan op de grillplaat om te voorkomen dat het voedsel blijft plakken.
5. Plaats het voedsel op de grillplaat en kook het volgens het recept of naar wens. Draai het voedsel regelmatig om voor een gelijkmatige garing.
6. Haal het voedsel van de grillplaat wanneer het volledig gaar is.
7. Schakel de inductiekookplaat uit en laat de grillplaat afkoelen voordat je hem schoonmaakt.

Kan een gietijzeren grillplaat op inductie?

Ja, een gietijzeren grillplaat kan op inductie worden gebruikt. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem van de grillplaat vlak is. Gietijzer is een goede warmtegeleider en -verdeler, wat zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling en mooie grillstrepen. Het is wel belangrijk om de grillplaat goed te onderhouden, vooral na gebruik op inductie, om te voorkomen dat er krassen op de kookplaat ontstaan.