Inductie kookplaat 90 cm
Beste kookplaten van 90 cm breed

Inductie kookplaat 90 cm
Beste kookplaten van 90 cm breed

Op zoek naar een inductie kookplaat van 90 cm breed? We hebben de beste voor je klaarstaan. In de nisbreedte 86 tot 90 cm hebben we 8 kookplaten van topkwaliteit. Die bekijk je zometeen.

Een inductieplaat van 90 cm is lastig te vinden. Er zijn er niet héél veel en daarom is de prijs ook niet klein. Je moet denken aan een prijsklasse van 700,- tot 1400,-. Ze zijn er wel goedkoper, maar dan zijn ze geen 90 cm. Altijd flink minder. Dit zijn kookplaten met 5 kookzones. Grote inductie kookplaten dus. Kijk ook eens naar inductie fornuizen.

Er is geen Ikea kookplaat van 90 cm. Het grootste Ikea model is 83 cm en dat is een kookplaat met afzuiging.

We helpen je bij het zoeken naar een goede aanbieder. Bekijk op deze pagina:

Alvast veel plezier met jouw nieuwe kookplaat! En denk je ook aan een inductie beschermer?

Top 8 Beste inductie kookplaten 90 cm

Bekijk hier de top 8 beste inductie kookplaten 90 cm van 2023.

Deze zijn het beste verkocht én het best beoordeeld.

Zo maak je altijd een juiste keuze.

1. ATAG HI9271M

De populairste inductie kookplaat 90 cm breed is een ATAG inductie kookplaat. Deze is niet goedkoop, maar hiermee heb je wel een plaat met 5 kookzones. Je bedient met touch knoppen. Je sluit deze aan op 3 fasen. Een elektricien is dus zeker nodig voor de aansluiting. Een 5-polige Perilex stekker wordt niet meegeleverd, deze moet je er dus nog wel bij bestellen.

Er is ruimte voor grotere pannen aan de linkerkant van de plaat. Met behulp van de touch knoppen bedien je de warmtestand van deze plaat gemakkelijk. De boost stand zorgt ervoor dat jouw pan snel opwarmt. Een leuke functie aan deze plaat is de ‘Fast-Forward’-functie. Hiermee regel je in drie stappen per keer het vermogen. Zo hoef je dus niet heel lang door te klikken voordat de pan op het volste vermogen staat.

Je kunt makkelijk de vooraf ingestelde programma’s gebruiken om deze plaat te besturen. Je hebt verschillende programma’s voor braden, grillen of wokken. Wil je een pan lekker laten sudderen of gewoon iets warmhouden? Dan kun je de temperatuur gestuurde programma’s gebruiken.

ATAG HI9271M
Fasen3
Aansluiting11100 watt
Nisbreedte86 cm
Nisdiepte49 cm
Nishoogte4,3 cm
Nis / muur afstand4 cm
Let op: je hebt een elektricien nodig om aan te sluiten

2. SMEG SI2M7953D

Deze SMEG inductie kookplaat 90 cm is nét aan. In de breedte is dit apparaat 88 cm. Je kunt de SMEG SI2M7953D gebruiken met eenvoudige flexzones. Dus kun je ze afzonderlijk of in één geheel gebruiken. Ook heeft de SMEG SI2M7953D een boostfunctie. En dit apparaat heeft volgens Coolblue een topklasse bereidingskwaliteit. Hierdoor kun je heel veel verschillende gerechten bereiden.

Let op. Deze SMEG heeft geen restwarmte indicatie. Hierdoor zie je niet gemakkelijk of deze inductieplaat nog heet is. Er zitten 5 kookzones op. Kookzone 3 is een sterkbrander. Hiermee heb je ook ruimte voor een grotere wokpan. Ook zit er een timer, kinderbeveiliging en oververhittingsbeveiliging op.

De SMEG SI2M7953D schakelt zichzelf uit wanneer je overkookt. En er zit een warmhoudfunctie op om de gerechten die je net hebt gekookt warm te houden. Handig voor als nog niet iedereen aan tafel zit.

SMEG SI2M7953D inductiekookplaat 90 cm
Fasen3 (Perilex)
Aansluiting7350 watt
Nisbreedte88 cm
Nisdiepte49 cm
Nishoogte4,9 cm
Nis / muur afstand5,5 cm
Let op: je hebt een elektricien nodig om aan te sluiten

3. AEG IKE95454FB

Deze AEG IKE95454FB is 91 cm breed. Je sluit ook deze plaat aan op een 3 fasen stopcontact. Deze plaat heeft 5 kookzones, welke je kunt samenvoegen. Hierdoor kun je met deze AEG inductie kookplaat van 91 cm ook grotere pannen en braadpannen gebruiken.

Er zit een digitale timer in dit apparaat inbegrepen. Je hebt dus een ingesteld alarm welke je helpt bij het onthouden van je gerechten als je ze aan het bereiden bent en even wegloopt. Je bedient dit apparaat heel eenvoudig met de slider onderaan de kookplaat. Er zit een snoer aan van 1 meter lang en hij is voorzien van kinderbeveiliging.

Je hebt een centrale aan- en uitknop. Hiermee zet je de plaat gemakkelijk in één keer uit wanneer je klaar bent met koken. Doordat je de kookzones aan de linkerkant en rechterkant samen kunt voegen kun je met twee grotere, langwerpige pannen aan de zijkant koken en één grote pan in het midden van de plaat.

AEG IKE95454FB
Fasen3
Aansluiting11100 watt
Nisbreedte88 cm
Nisdiepte49 cm
Nishoogte4,4 cm
Nis / muur afstand5,5 cm
Let op: je hebt een elektricien nodig om aan te sluiten

4. Siemens EX275FXB1E 

De Siemens EX275FXB1E is een inductiekookplaat van 91 cm breed. Hiermee heb je dus een breed oppervlakte om te koken. De kookzones zijn verdeeld over de breedte. Zo heb je overzicht. Da’s handig!

Het is een iQ700 serie inductie kookplaat. Deze serie is voorzien van 4 kookzones. Je hebt 2 flex kookzones en een brug functie. Zo profiteer je gemakkelijk van het verruimen van jouw kookoppervlak.

De bediening is handig. Met een simpele touch slider zet je de kookplaat makkelijk een tandje hoger of lager. Precies wat je wilt. Er zijn 17 vermogensstanden. Zo heb je maximale controle over de gerechten die je kookt. De prijs is echt peanuts. Voor zo een mooi apparaat: dus pak je kans!

siemens inductieplaat 90 cm
Fasen3
Aansluiting11100 watt
Nisbreedte88+2 cm
Nisdiepte33+2 cm
Nishoogte5,1 cm
Nis / muur afstand4,0 cm

5. Siemens EH975LVC1E

Deze tweede Siemens kookplaat is 91,2 cm breed. De nisbreedte is 88,0 cm. De Siemens EH975LVC1 heeft 5 kookzones. Dit is een inbouw inductie kookplaat uit de iQ300 serie van Siemens.

Je geniet van een digitaal LED-display. Je hebt panherkenning en een timer. Deze is toepasbaar op alle verschillende kookstanden. Je hebt met deze Siemens inductie kookplaat een variabele kookzone. Hiermee kun je 3 verschillende pannen op deze plaat zetten. Klein, middel of groot. Deze zone heeft een boost-functie van 5,5 kWh.

Ook zit er een braadsensor op. Hiermee brand jouw gerecht niet zomaar aan. De sensoren communiceren ook met de pan. Hierdoor zal jouw pan altijd de juiste temperatuur hebben.

Alle kookzones beschikken over een boosterfunctie. De middelste kookzone kun je aanpassen op de grootte van jouw inductie pan.

Er zit geen 5-polige stekker meegeleverd. Deze moet je er dus los bij bestellen. Nu ook te koop bij Coolblue!

siemens eh975lvc1e
Fasen3
Aansluiting11100 watt
Nisbreedte88 cm
Nisdiepte49 cm
Nishoogte5,1 cm

6. AEG IKE95454XB

De AEG IKE95454XB is een prachtige kookplaat met bijna onzichtbare kookzones. Je profiteert van een 89,6 cm brede inbouw inductiekookplaat. Ook weer 5 kookzones aanwezig. Daarnaast ook OptiHeat Control. Dat is restwarmte inductie, verdeelt over 3 schalen. Zo weet je precies of er nog iets heet is én hoe heet dan.

Ook heeft deze AEG IKE95454XB een boost-functie. Hiermee verkort je de kooktijd tot wel 50 procent! Daarnaast kun je ook weer de verschillende kookzones samenvoegen tot één geheel. Zo profiteer je weer van een flexibele kookzone, voor bijvoorbeeld jouw hapjespan.

Als je een afzuigkap van AEG hebt: Hob2Hood, dan profiteer je van een optimale afgestelde afzuig snelheid. Hiermee zuigt de afzuigkap op maat van de aantal waterdampen van de kookplaat.

AEG IKE95454XB
Fasen3
Aansluiting11100 watt
Nisbreedte88 cm
Nisdiepte49 cm
Nishoogte2,5 cm

7. ETNA KI390ZT

De ETNA KI390ZT is een goedkope inductiekookplaat van 90 cm breed. Hiermee haal je een inductieplaat met een nisbreedte van 86 cm in huis. Je kunt gerechten met een korte bereidingstijd maken. Doordat er een boosterfunctie op zit is de bereidingstijd een stuk korter. De breedte van deze kookplaat is 90 centimeter. Een grote dus!

Deze ETNA KI390ZT is van alle gemakkelijk voorzien. Voor deze prijs is het een mooi apparaat. Je hebt 5 kookzones. Deze warmen snel op en water kookt hierdoor een stuk sneller. Bij eventueel overkoken zal de kookplaat zelf uitgaan. Je hebt dan geen last van een vieze kookplaat. Scheelt weer schoonmaken!

Deze ETNA is voorzien van een timerfunctie. Met deze functie kun je eenvoudig beslissen wanneer jouw pannen moeten stoppen met warm worden. Doordat deze ETNA powermanagement heeft, kun je ‘m op 2 of op 3 fasen gebruiken. Net wat bij jou thuis kan!

inductiekookplaat 90 centimeter ETNA KI390ZT
Fasen2 of 3
Aansluiting11100 watt
Nisbreedte86 cm
Nisdiepte49 cm
Nishoogte5,4 cm

8. Bosch PIV975DC1E

Deze Bosch inductie kookplaat van 91,6 cm breed en 52,7 cm diep past in jouw nis van 88 tot 88,2 cm breed. Is daarnaast de diepte van jouw nis is 49 tot 50,2 cm? Dan past deze Bosch PIV975DC1E perfect in jouw keuken.

Met 17 verschillende kookstanden heb je altijd de beste stand voor ieder soort gerecht. Het gebruiksgemak van dit apparaat is enorm. Er zit een braadsensor op en ook powerboost functie is inbegrepen. Met deze strakke uitstraling ziet jouw keuken er gelikt uit. En klaar voor de toekomst!

Er zit bijna geen rand om de Bosch heen. Ook is de kookplaat van glas. Hierdoor is schoonmaken makkelijk. Met 5 kookzones en touch-bediening kies je makkelijk de juiste pangrootte. Met de timer kun je na het koken de kookzones makkelijk laten schakelen.

Ook zit er PerfectFry op. Hiermee weet je via geluidssignalen precies wanneer je jouw eten in de pan kunt leggen. Bestel ‘m eenvoudig bij Coolblue en dan heb je deze morgen nog in huis. Vergeet niet de benodigde 5-polige Perilex stekker mee te bestellen!

Bosch inductie kookplaat 90 cm
Fasen3
Aansluiting11100 watt
Nisbreedte88 – 88,2 cm
Nisdiepte49 – 20,2 cm
Nishoogte5,1 cm

Waar op letten bij een 90 cm inductie kookplaat kopen?

Waar op letten

Wat zijn belangrijke punten bij het kopen van een grote inductie kookplaat van 90 cm breed? Dat leggen we je hieronder graag uit. Het is belangrijk dat je goed op formaten let. Ook na de bestelling is enige kennis vereist. Daarom is het verstandig je goed in te lezen. Gelukkig staat alles hieronder voor je uitgelegd. Je hoeft ‘m alleen zelf nog te installeren (of door een professional).

Formaten

Haast geen één beschikbare 90 cm inductiekookplaat is éxact 90 cm breed. Dit hoeft ook niet. Kijk vooral naar de nis die je in de keuken hebt. Meet de breedte, diepte en hoogte zorgvuldig op – en kom dan weer terug!

Met de juiste formaten van jouw nis kun je bepalen welke kookplaat bij je past. Je bekijkt de nisbreedte, -diepte en -hoogte op jouw blaadje. Vervolgens zoek je het juiste formaat kookplaat erbij. Dan heb je een selectie wat mogelijk is. Vervolgens kun je gaan vergelijken.

Er zijn veel kookplaten die allemaal andere formaten hebben. Daarom is jouw voor-selectie belangrijk. Zo voorkom je dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Want eerlijk is eerlijk – ze maken het ons niet gemakkelijk.

Inductie pannen

Het is belangrijk om bij een inductie kookplaat de juiste pannen te kopen. Verkeerde pannen kunnen je pannen kapot maken. Of erger nog: de inductiekookplaat. Daarom is er een trucje om te kijken of jouw pannen geschikt zijn voor inductie koken. Je hoeft niet altijd nieuwe inductie pannen te kopen. Maar toch controleer eerst even of jouw pannen magnetisch zijn.

Het trucje om dit te testen werkt als volgt: Als een magneet aan de bodem van de pan blijft plakken, is het prima. Inductie kookplaten werken goed met pannen met een hoog ferrometaal gehalte aan de basis (een soort metaal). Hierdoor kan een magneetje aan de pan blijven plakken. Zo kun je dus testen of jouw pan geschikt is.

Een betere manier is om de verpakking te bekijken. Vaak staat erop afgebeeld of jouw pan geschikt is. Toch is het logisch als je jouw doos hebt weggegooid. Zeker na een paar jaar. Dan komt het magneet-trucje van pas.

Gietijzeren pannen en alle zwarte metalen of ijzeren pannen werken ook op een inductiekookplaat. Denk bijvoorbeeld aan een wokpan of hapjespan.

Flexinductie

De Siemens Flexinductie inductie kookplaat herkent automatisch het aantal en de grootte van de geplaatste pannen. Hoe werkt dit precies en wat zijn de voordelen in de praktijk? Bekijk hiervoor de video.

Veelgestelde vragen

Zijn er inductie kookplaten van 90 cm?

Ja, deze vind je op onze pagina. We hebben verschillende merken met elkaar vergeleken. Denk aan Bosch, Siemens, AEG, ETNA en meer. Hierdoor weet je precies welke je wilt kopen. Want ze zijn lang niet allemaal bij dezelfde webshop te koop. Hierdoor lijkt het aanbod van 90 cm inductieplaten best klein. Bekijk hier de top 8.

Waar kun je een kookplaat van 90 cm breed kopen?

Dat kan bij verschillende webshops. Het kan lastig zijn om deze allemaal met elkaar te vergelijken. Daarom hebben wij één overzicht waarin je het totale aanbod kunt bekijken. Zo weet je zeker dat je geen miskoop doet. Bekijk het complete aanbod hier.

Hoe duur is een inductie kookplaat van 90 cm breed?

Het is niet goedkoop om een kookplaat van dit formaat te kopen. De prijs ligt tussen de 700,- en 1400,-. Hiermee haal je wel een inductieplaat met vaak 5 kookzones in huis. Dit is inclusief booster- en soms flexfunctie. Bekijk alles over het complete aanbod op deze pagina.

Waarom investeren in inductie?

Het is goed om te kiezen voor inductie. Voor Nederland staat in 2050 gepland dat niemand meer op gas mag koken. Hierdoor koop je nu al met het oog op de toekomst. Daarnaast is het ook gewoon milieuvriendelijker.