AEG IKB64301XB review

De AEG IKB64301XB is een inductie kookplaat met vier kookzones en diverse functies, zoals een boosterfunctie, een timer en een pauzefunctie. Het is een mooie kookplaat van 60 cm breed met goede prestaties. Wat kan deze kookplaat allemaal en wat vinden we ervan?

In deze review lees je alles over:

Alvast veel plezier van de AEG kookplaat!

Eerste indruk

Bij het uitpakken van de AEG IKB64301XB inductiekookplaat valt meteen op dat het product er solide en goed afgewerkt uitziet. Het apparaat is relatief zwaar, wat bijdraagt aan de indruk van stevigheid en duurzaamheid.

Het bedieningspaneel van de kookplaat is overzichtelijk en gemakkelijk te begrijpen. De knoppen voelen stevig aan en geven duidelijk feedback bij het indrukken. De kookplaat beschikt over verschillende handige functies, zoals een timer en een kinderbeveiliging.

Bij het plaatsen van pannen op de kookplaat wordt de pan al snel herkend en wordt de bijbehorende zone automatisch ingeschakeld. Dit werkt erg snel en nauwkeurig, waardoor de kookplaat erg gebruiksvriendelijk is. Al met al is de eerste indruk van de gebruiksvriendelijkheid van de AEG IKB64301XB inductiekookplaat dus zeer positief.

Kenmerken en functies

De AEG IKB64301XB is een inductiekookplaat met vier kookzones van verschillende grootte, waardoor je kunt kiezen welke zone het beste past bij de grootte van de pan die je wilt gebruiken. De grootte van de zones varieert van 14,5 cm tot 21 cm, wat voldoende ruimte biedt voor diverse soorten pannen.

De kookplaat heeft verschillende functies, zoals een timer, automatische kookprogramma’s en restwarmte-indicatoren. De timerfunctie is handig om de kooktijd van een gerecht bij te houden en kan worden ingesteld voor elke kookzone afzonderlijk. De automatische kookprogramma’s maken het mogelijk om bijvoorbeeld pasta of rijst te koken zonder dat je de kookplaat constant in de gaten hoeft te houden. De restwarmte-indicatoren geven aan wanneer een kookzone nog warm is nadat deze is uitgeschakeld, wat de veiligheid verhoogt.

Het bedieningspaneel van de AEG IKB64301XB is een touch screen met tiptoetsen. Het voordeel hiervan is dat het bedieningspaneel vlak is en daardoor gemakkelijk schoon te maken is. Het nadeel is dat het bedieningspaneel soms gevoelig kan zijn voor vette vingers, waardoor het bedienen van de kookplaat lastiger kan zijn.

Ten opzichte van vergelijkbare producten op de markt biedt de AEG IKB64301XB een redelijk standaard set aan functies en kenmerken, maar met de toevoeging van een aantal handige functies zoals de automatische kookprogramma’s. Daarnaast is het bedieningspaneel van de AEG IKB64301XB gemakkelijk schoon te maken.

AEG IKB64301XB Prestaties

De AEG IKB64301XB is een zeer krachtige inductiekookplaat met vier kookzones. Elke kookzone heeft een verschillend vermogen, variërend van 1,4 kW tot 2,3 kW. Deze variatie in vermogen zorgt ervoor dat de kookplaat geschikt is voor verschillende soorten gerechten.

De kookplaat beschikt over een boost-functie die de kooktijd aanzienlijk verkort. Deze functie verhoogt tijdelijk het vermogen van de kookzone, zodat de pan sneller opwarmt. Dit kan handig zijn als je haast hebt en snel iets wilt koken.

De temperatuur van de kookzones kan nauwkeurig worden ingesteld met behulp van de schuifbediening. De kookplaat beschikt ook over een automatische panherkenning, waardoor de kookzone alleen wordt ingeschakeld als er een pan op staat. Dit voorkomt dat de kookzone onnodig energie verbruikt.

Wat betreft energie-efficiëntie is de AEG IKB64301XB een uitstekende keuze. Het product heeft een energielabel A, wat betekent dat het zeer energiezuinig is. Bovendien verbruikt het product alleen energie als er een pan op de kookzone staat, wat de efficiëntie nog verder verhoogt.

Vergeleken met andere vergelijkbare inductiekookplaten op de markt, heeft de AEG IKB64301XB goede prestaties op het gebied van kooktijd, temperatuur en energie-efficiëntie. Het vermogen van de kookzones is vergelijkbaar met andere modellen in deze prijsklasse en het energielabel A is een groot pluspunt.

Voordelen

 • De AEG IKB64301XB is een krachtige inductiekookplaat met verschillende vermogens per kookzone, waardoor het geschikt is voor diverse gerechten.
 • De boost-functie zorgt voor een snellere kooktijd, handig als je haast hebt.
 • De temperatuur kan nauwkeurig worden ingesteld met de schuifbediening.
 • De automatische panherkenning bespaart energie door de kookzone alleen in te schakelen als er een pan op staat.
 • De kookplaat heeft energielabel A, wat energiezuinig is.

Nadelen

 • De prijs van de AEG IKB64301XB is aan de hoge kant.
 • De kookzones zijn misschien niet groot genoeg voor grotere inductie pannen of meerdere pannen tegelijkertijd.

Vergelijking AEG IKB64301XB

De AEG IKB64301XB en de Inventum IKI6010 zijn vergelijkbare inductiekookplaten met vergelijkbare functies. Beide kookplaten hebben vier kookzones en bieden een boostfunctie op alle kookzones, een tiptoetsbediening, een kinderslot, restwarmte indicatie en een kookduurbegrenzing.

Inventum iki6010
AEG

Het grootste verschil tussen de AEG IKB64301XB en de Inventum IKI6010 is dat de IKB64301XB een hoger vermogen heeft en meer geavanceerde functies biedt. De AEG heeft bijvoorbeeld een OptiHeat Control-functie waarmee de restwarmte van de kookplaat nauwkeurig kan worden gecontroleerd en gebruikt.

Een ander verschil is dat de AEG IKB64301XB een automatische panherkenning heeft en de Inventum IKI6010 niet. Dit betekent dat de AEG alleen stroom levert aan de kookzones waarop een pan staat, terwijl de Inventum kookplaat stroom verbruikt, ook als er geen pan op de kookzone staat.

Ten slotte heeft de AEG IKB64301XB een strak en modern ontwerp met een zwarte glazen afwerking, terwijl de Inventum IKI6010 een randloze afwerking heeft.

Over het algemeen is de AEG IKB64301XB een geavanceerdere en krachtigere inductiekookplaat dan de Inventum IKI6010, maar het heeft ook een hoger prijskaartje.

Ontwerp en gebruiksvriendelijkheid

De AEG IKB64301XB is ontworpen met gebruiksvriendelijkheid en functionaliteit in het achterhoofd. De kookplaat heeft vier kookzones van verschillende groottes en vormen, zodat er voor elke maat pan een geschikte zone is. De grootste zone is ideaal voor grotere pannen en woks, terwijl de kleinere zones perfect zijn voor kleinere pannen. De zones zijn gemarkeerd met duidelijke lijnen, wat het gemakkelijk maakt om de pan op de juiste plek te zetten en de zone te selecteren.

De bedieningsknoppen bevinden zich aan de voorkant van de kookplaat, wat het gemakkelijk maakt om de temperatuur en instellingen aan te passen. Het aanraakscherm is eenvoudig te bedienen en de temperatuur kan nauwkeurig worden ingesteld met behulp van de slider. Bovendien beschikt de kookplaat over een timerfunctie en een kinderslot, waardoor deze veilig is voor gezinnen met kinderen.

Het ontwerp van de kookplaat is ook zeer stijlvol. De zwarte glazen afwerking ziet er modern uit en past goed in moderne keukens. Het ontwerp is strak en slank, en de kookplaat heeft geen knoppen of hendels die in de weg zitten tijdens het koken. Dit zorgt voor een efficiënt gebruik van de ruimte en maakt de kookplaat gemakkelijk schoon te maken.

Al met al is het ontwerp van de AEG IKB64301XB zeer goed doordacht en functioneel. De kookplaat is gemakkelijk te bedienen, veilig en stijlvol, waardoor het een geweldige keuze is voor elke moderne keuken.

Conclusie AEG IKB64301XB review

Na het onderzoeken van de AEG IKB64301XB inductie kookplaat kunnen we concluderen dat het een zeer hoogwaardig product is met vele handige functies en voordelen. Het apparaat is ontworpen met het oog op kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid, wat resulteert in een kookplaat die gemakkelijk te gebruiken is en ook nog eens lang meegaat.

De belangrijkste voordelen van de AEG IKB64301XB zijn de snelheid waarmee het apparaat opwarmt, de nauwkeurige temperatuurregeling en de handige functies zoals de Power Booster. Bovendien is de kookplaat gemakkelijk schoon te maken en heeft het een stijlvol design dat goed past in moderne keukens.

Bekijk de handleiding voor meer informatie. (PDF)

Veelgestelde vragen

Hoeveel kookzones heeft de AEG IKB64301XB inductiekookplaat?

Deze inductiekookplaat heeft 4 kookzones.

Hoeveel jaar garantie zit er op de AEG IKB64301XB inductiekookplaat?

Op deze inductiekookplaat zit 2 jaar fabrieksgarantie.

1 gedachte over “AEG IKB64301XB review”

 1. Alleen jammer dat AEG standaard 4 aderige kabel aan het kooktoestel heeft. Dat is in Nederland niet toegestaan
  Je moet dus zelf (elektricien) vervangende 5 aderige kabel eraan maken.

  Beantwoorden

Plaats een reactie