Bosch PIV851FC5E review

De Bosch PIV851FC5E is een 80 cm brede inductie kookplaat met 5 kookzones en een braadsensor. In deze review zullen we de kenmerken en functies van deze kookplaat beschrijven, de prestaties evalueren, voordelen en nadelen beschrijven en het product vergelijken met andere vergelijkbare producten. Tot slot geven we een advies. Is dit de beste inductie kookplaat voor jou?

Deze Bosch inductie kookplaat is door de Consumentenbond als beste getest, wat zegt dat?

Hier lees je:

Alvast veel plezier met deze Bosch!

Eerste indruk

De Bosch PIV851FC5E wordt geleverd in een stevige doos, dus geen zorgen om transportschade. Met een glazen oppervlak en facet geslepen edelstalen omlijsting is het een mooie kookplaat. De tiptoetsen zijn goed gepositioneerd en gemakkelijk te gebruiken.

Het installatiemateriaal is compleet en de handleiding is duidelijk en makkelijk te volgen. De kookplaat is eenvoudig te installeren. Over het algemeen is de eerste indruk van de Bosch PIV851FC5E positief.

Kenmerken en functies

De Bosch PIV851FC5E heeft een aantal geavanceerde functies die het koken gemakkelijker en efficiënter maken. De aanpasbare temperatuurinstelling met 17 kookstanden biedt nauwkeurige controle over de kooktemperaturen.

Na het koken zie je in één oogopslag hoeveel energie je verbruikt hebt, waardoor je je eigen energieverbruik gemakkelijk in de gaten kunt houden.

De boostfunctie zorgt ervoor dat pannen extra snel opwarmen en de braadsensor helpt bij het bereiden van perfect mals en sappig vlees.

Het is mogelijk om voor elke kookzone een aparte eindtijd in te stellen, zodat de kookzone automatisch uitgeschakeld wordt wanneer de kooktijd is verstreken. Dit voorkomt overkoken en helpt energie te besparen.

De kookplaat heeft geen ruimte voor langwerpige of grote gietijzeren pannen. Ook schakelen de kookzones niet automatisch uit als de pan overkookt.

De Bosch PIV851FC5E biedt verschillende handige functies zoals een boostfunctie om pannen extra snel op te warmen. Ook de braadsensor voor mals en sappig vlees. En de mogelijkheid om voor elke kookzone een aparte eindtijd in te stellen.

Daarnaast schakelt elke kookzone automatisch uit wanneer de ingestelde eindtijd is bereikt. De braadsensor en de mogelijkheid om voor elke kookzone een aparte eindtijd in te stellen zijn unieke functies die deze kookplaat onderscheiden van zijn concurrenten.

Prestaties Bosch PIV851FC5E

De prestaties van de Bosch PIV851FC5E zijn uitstekend. De inductie kookplaat verwarmt snel en gelijkmatig, en de boostfunctie zorgt ervoor dat pannen extra snel opgewarmd zijn. De braadsensor is ook erg handig en zorgt ervoor dat vlees op de juiste manier wordt bereid.

Daarnaast is het energieverbruik bij te houden, wat handig is voor mensen die bewust omgaan met energie. In vergelijking met andere inductie kookplaten is de Bosch PIV851FC5E een van de betere opties.

Voordelen

De voordelen van de Bosch PIV851FC5E zijn de handige functies zoals de boostfunctie, de braadsensor en de mogelijkheid om voor elke kookzone een aparte eindtijd in te stellen. Daarnaast is het energieverbruik bij te houden en schakelt elke kookzone automatisch uit wanneer de ingestelde eindtijd is bereikt.

Nadelen

De nadelen van de Bosch PIV851FC5E zijn dat de kookplaat geen ruimte heeft voor langwerpige of grote pannen en dat de kookzones niet automatisch uitschakelen wanneer je pan overkookt.

Bosch PIV851FC5E Vergelijking

De Bosch PIV851FC5E inductie kookplaat is een topmodel in zijn categorie en concurreert met andere premium inductie kookplaten zoals de Siemens EX875LYE3E en de AEG IKE95454XB.

Wat de Bosch PIV851FC5E onderscheidt van zijn concurrenten is de braadsensor, waarmee je perfect mals en sappig vlees kunt bereiden. Ook heeft het een boostfunctie om pannen extra snel op te warmen en kun je voor elke kookzone een aparte eindtijd instellen, zodat deze automatisch uitschakelt als de tijd is verstreken.

Ontwerp en gebruiksvriendelijkheid

bedieningspaneel PIV851FC5E

Het ontwerp van de Bosch PIV851FC5E is modern en elegant, met een facetgeslepen edelstalen omlijsting en een glazen kookoppervlak. De kookplaat heeft vijf kookzones en 17 temperatuurinstellingen die gemakkelijk kunnen worden bediend met tiptoetsen. Het is ook voorzien van een kinderbeveiliging en een veiligheidsuitschakeling.

Een nadeel van de kookplaat is dat de kookzones niet geschikt zijn voor langwerpige of grote inductie pannen. Ook schakelen de kookzones niet automatisch uit als de pan overkookt. Echter, de boostfunctie en de braadsensor maken de kookervaring zeer plezierig en gemakkelijk. Bovendien kun je na het koken gemakkelijk zien hoeveel energie je hebt verbruikt.

Nismaten en installatie

De Bosch PIV851FC5E is een inductiekookplaat met een breedte van 80 cm en 5 kookzones, ontworpen om naadloos te worden ingebouwd in het keukenblad.

Nismaten

Bosch PIV851FC5E inbouwtekening

De inbouwmaten van deze kookplaat zijn als volgt:

  • Nisbreedte: 75 cm
  • Nisdiepte: 49 cm
  • Nishoogte: 5,1 cm
  • Dikte keukenblad: 2 cm
  • Minimale afstand tussen nis en muur (kookplaten): 5 cm

Het is belangrijk om deze inbouwmaten zorgvuldig te meten. Zo zorg je ervoor dat deze goed past in het keukenblad.

De minimale afstand tussen de kookplaat en muur (of koelkast) moet minimaal 5 cm zijn. Dit om voldoende ventilatie te garanderen en oververhitting te voorkomen.

Bij de Bosch PIV851FC5E is de omlijsting van de kookplaat facet geslepen. Gemaakt van roestvrij staal. Het kookoppervlak zelf is gemaakt van glas. Dit zorgt voor een moderne uitstraling en eenvoudige reiniging. De kookplaat wordt geleverd met aansluitsnoer, handleiding, installatiemateriaal en stroomkabel.

Aansluiting: door electricien

Het is belangrijk om te weten dat het aansluiten moet worden gedaan door een gekwalificeerde elektricien. Zorg ervoor dat je de juiste aansluitwaarde kiest, afhankelijk van de elektriciteitsaansluiting. In het geval van de Bosch PIV851FC5E is de aansluitwaarde 7400W en heeft deze een Perilex-stekker met 5 polen.

Conclusie Bosch PIV851FC5E review

Over het algemeen is de Bosch PIV851FC5E een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een kookplaat met geavanceerde functies en een modern ontwerp. De braadsensor en boostfunctie zijn geweldige toevoegingen aan de kookervaring.

Een nadeel kan het ontbreken van ruimte voor grote pannen zijn. Ook automatische uitschakeling bij overkoken mist.

Als deze nadelen voor jou geen groot probleem zijn en je bereid bent om te investeren in een hoogwaardige inductie kookplaat, dan is de Bosch PIV851FC5E zeker de moeite waard om te overwegen.

Bekijk voor meer informatie de handleiding (pdf).

Veelgestelde vragen

Wat is de afmeting van de Bosch PIV851FC5E?

De afmetingen van de Bosch PIV851FC5E zijn 80,2 cm x 52,2 cm x 5,1 cm.

Wat is de maximale aansluitwaarde van de PIV851FC5E?

De maximale aansluitwaarde is 7400 W.

Kan ik verschillende bereidingstijden instellen voor elke kookzone?

Ja, het is mogelijk om voor elke kookzone een aparte eindtijd in te stellen.

Welke stekker is geschikt voor deze kookplaat?

Deze kookplaat is geschikt voor een Perilex (5-polig) stekker.

Plaats een reactie