Inductie beschermer kopen? Beste inductieplaat beschermers van 2022

Inductie beschermer kopen? Met een kookplaat beschermer weet je zeker dat er geen krassen op jouw nieuwe kookplaat komen. Deze zijn er in verschillende afmetingen. Hier vind je ze allemaal!

Koken op inductie wint aan populariteit. En dat is niet zomaar, want het is een hele efficiënte manier van verwarmen, waarbij gebruik gemaakt wordt van de magnetische wrijving tussen de pan en de kookplaat. Een inductiekookplaat ziet er bovendien ook nog eens strak en opgeruimd uit in de keuken. Je wilt deze kookplaat natuurlijk beschermen tegen krassen die pannen bijvoorbeeld kunnen veroorzaken. Dit kan met een inductie kookplaat beschermer.

Dit zijn siliconen- of vinylmatten in een ronde of rechthoekige vorm. Je kunt het vergelijken met een grote placemat. Deze mat leg je op de inductieplaat als je niet aan het koken bent. Het is wel raadzaam om de inductie beschermers pas neer te leggen als de plaat helemaal afgekoeld is.

Bekijk hieronder de top 5 beste inductie beschermers voor een kookplaat van 60 cm of 90 cm!

Top 5 beste inductie beschermers 60×52 cm

De standaardmaat van inductiekookplaten is 60 centimeter breed. Ben je op zoek naar een inductie beschermer voor60x52 cm? Kies dan uit een van de vijf beste inductiekookplaat beschermers voor deze maat die wij voor je op een rijtje hebben gezet:

1: Inductie beschermer met afbeelding van verse bieslook op een keuken

Beste inductie beschermer kookplaat 60 cm

Deze inductie beschermer is 60 x 52 centimeter. Met de toepasselijke afbeelding van verse kruiden, past het helemaal in een moderne keuken waar gekookt wordt met verse ingrediënten.

De dikte is 0,2 centimeter, dus de mat valt mooi binnen de randen van de inductiekookplaat.

In de bijgeleverde handleiding krijg je tips om de inductie beschermer te onderhouden, zodat je nog lang van deze beschermer kunt genieten.

2: Inductie beschermer met zwart-wit portret van een Schotse hooglander

Ook deze inductie beschermer heeft de standaardafmeting van een inductiekookplaat van 60 x 52 centimeter. Hierdoor past deze volledig op de kookplaat en biedt de mat optimale bescherming.

De inductie bescherming is voorzien van een antisliplaag en daarmee voorkom je dat de mat onnodig schuift op het moment dat je er bijvoorbeeld een gevulde pan opzet.

Deze inductie bescherming is van vinyl en heeft een mooie zwart-wit afbeelding van een Schotse hooglander.

3: Kookplaat beschermer in mat zwart

Kookplaat beschermer 60x52 cm

Wil je een kookplaat beschermer, maar wil je ook de strakke uitstraling van de donkere plaat niet verliezen? Kies dan voor deze inductie beschermer van mat zwart vinyl.

De grootte is 52 x 59 centimeter en de mat is 0,3 centimeter hoog. Dankzij deze mat heb je er tijdens het voorbereiden van de maaltijd een stukje extra aanrechtblad bij.

Je kunt inductie pannen en ingrediënten op de beschermer zetten en leggen, zonder dat je bang hoeft te zijn dat de kookplaat hierdoor beschadigd.

4: Een stilleven van tomaten, groenten en basilicum

inductie kookplaat beschermer groente

In een landelijke keuken komt deze inductiebeschermer helemaal tot zijn recht. Je hebt bijna een schilderij in je keuken met dit sprekende tafereel van groenten, tomaten en basilicum.

Behalve mooi om te zien, is de inductie beschermer ook nog eens praktisch in gebruik. Leg de mat van 52 x 60 voor en na het koken over je inductieplaat.

Je bent zo verzekerd van een goede bescherming tegen krassen en vlekken als je gedurende de dag etenswaren of pannen op de kookplaat zet.

5: Verse kruiden

Verse kruiden

Ook de inductie beschermer met de afbeelding van verse bieslook met een grootte van 59 x 52 centimeter mag niet in onze top vijf ontbreken.

De afdekplaat is met diverse afbeeldingen verkrijgbaar, van de groene peterselie tot een palet van kleurrijke gedroogde kruiden.

Kies de afbeelding die het beste bij jouw keukenstijl past en je beschermt je inductiekookplaat met een passende afdekplaat tegen krassen en vuil.

Top 5 beste inductieplaat beschermers 90×52 cm

Ook kookplaten van 90 centimeter breed komen in veel keukens voor. Deze kookplaten zijn over het algemeen zo diep als een standaard aanrechtblad. Daarom heb je voor dit type kookplaten een inductiebeschermer van 90 x 52 centimber nodig. Ben je op zoek naar een passende inductiebeschermer, kijk dan bij de onderstaande top drie:

1: Inductie beschermer – Mat zwart

Kookplaat beschermer 90x52 cm

De inductie beschermer van 90 x 52 centimeter is volledig zwart. Hoewel de mat niet zo glanst als de inductieplaat zelf, heeft de matte kookplaat beschermer toch de stijl en uitstraling van de kookplaat.

Dus houd je de strakke uitstraling in de keuken als je deze over je kookplaat legt. Houd de beschermer schoon met een vochtige doek en je hebt er lang plezier van.

2: Inductie beschermer met een rustieke tafel in de keuken

inductie kookplaat beschermer 90 cm

Ben je op zoek naar een echte blikvanger in je keuken? Dan is de inductie beschermer met een nostalgische afbeelding van een maaltijd die in bereiding is iets voor jou.

De vinyl mat is 0,3 centimeter hoog en 90 x 52 centimeter groot. Hij past dus perfect over de hele inductiekookplaat van 90 centimeter breed.

De mat voelt stevig aan en geeft bovendien goede bescherming tegen krassen als deze op de kookplaat ligt.

3: Betonnen muur met een scheur

Betonnen muur met een scheur

Alleen al bij het zien van de afbeelding van de betonnen muur met een scheur, is hij stijlvol.

Is de plaat afgekoeld, dan leg je de inductie beschermer van 90 x 52 centimeter op de inductiekookplaat. Hiermee voorkom je dat je tijdens de voorbereidingen van de maaltijd krassen maakt op de inductieplaat.

Bovendien heb je extra werkruimte in de keuken om bijvoorbeeld je kruidenpotjes neer te zetten of om een pan alvast klaar te zetten, omdat de plaat met de inductie beschermer goed beschermd is.

Gebruiksaanwijzing bij de inductiebeschermer

Je gebruikt een inductie beschermer om de inductieplaat langer mee te laten gaan en te beschermen tegen krassen die ontstaan door het schuiven van pannen, of door het achtergebleven vuil op de plaat.

Maar om zolang mogelijk van de inductie beschermer zelf te profiteren, is het goed om op een aantal zaken te letten bij het gebruik. De beschermer mag niet op een heet oppervlak geplaatst worden. Laat de plaat dus altijd goed afkoelen voordat je de beschermer neerlegt. Warm de plaats dus ook nooit op als de afdekplaat er nog op ligt.

Opbergen

Als je de inductie beschermer ontvangt, kan deze door de manier van verpakken niet in de gewenste vorm zijn. Laat de inductiebeschermer op kamertemperatuur komen zodat je deze daarna zonder moeite uit kunt rollen en vlak op de kookplaat kunt leggen.

Gebruik je de inductiebeschermer niet tijdens het koken, leg deze dan op een vlakke ondergrond. Of rol de mat op, maar vouw de mat zeker niet op.

Zowel voor de inductie bescherming met als zonder afbeelding wordt dit ten zeerste afgeraden. De inductie beschermer mag ook niet als snijplank gebruikt worden.

Het is puur en alleen een beschermlaag voor de inductiekookplaat en dus geen keukenhulpmiddel.

Schoonmaken

Zorg dat de inductieplaat altijd schoon is voordat je de inductie beschermer op de afgekoelde plaat legt. Hierdoor blijft de onderkant van de mat ook schoon en voorkom je dat er alsnog krassen op de plaat komen als de beschermmat erop ligt.

Voor het onderhoud van de bovenkant van de inductiebeschermer geldt dat je een schone, licht vochtige doek kunt gebruiken om de mat af te nemen.

Om de inductie beschermer van lichte vlekken te ontdoen, kun je een klein beetje afwasmiddel gebruiken. Het gebruik van andere schoonmaakmiddelen wordt afgeraden.

Veelgestelde vragen

Waarom inductie beschermer?

Een beschermer zorgt ervoor dat jouw kookplaat mooi blijft. Zonder deze bescherming heb je meer kans op krassen. Daarnaast biedt deze afdekplaat ook een mooie ruimte om spullen op te zetten.

Wat is een inductie beschermer?

Een inductie beschermer is vaak een 3 mm dik afdekzeil met afbeelding die je op de kookplaat kunt leggen. Hierdoor ziet het er leuker uit, heb je meer ruimte om spullen op te zetten én beschadig je jouw kookplaat niet.

Plaats een reactie