Inventum IKI6010 review

De Inventum IKI6010 is een inductiekookplaat die de afgelopen tijd veel aandacht heeft gekregen vanwege zijn moderne functies en stijlvolle design. Ook door de ‘Best Reviewed’-titel van Kieskeurig (Juni 2022). Deze kookplaat is een van de nieuwste toevoegingen aan de Inventum-familie en is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van moderne keukens. Het is een krachtig apparaat dat is ontworpen om snel en efficiënt te koken, terwijl het toch gebruiksvriendelijk is. In deze recensie zullen we de Inventum IKI6010 van dichtbij bekijken om te zien hoe het presteert en of het de investering waard is.

Inventum IKI6010 REVIEW

Vergeleken met andere vergelijkbare inductiekookplaten op de markt, biedt de IKI6010 een goede prijs-kwaliteitverhouding.

– Nigel van Inductiekookplaat.net

Inventum IKI6010 review
Gebruiksvriendelijk
Prijs
Features
Energiezuinig
Snelle prestaties

Samenvatting Inventum IKI6010

Solide en betrouwbare inductiekookplaat is met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Het apparaat biedt veel handige functies, zoals de timer en de verschillende kookstanden, die het koken gemakkelijker maken en tot betere resultaten leiden. De prestaties zijn over het algemeen goed en het apparaat is energiezuinig.

4.4

Eerste indruk

De Inventum IKI6010 wordt geleverd in een stevige doos die goed beschermd is tegen transport. Op de voorkant van de doos staat een afbeelding van de inductiekookplaat.

Het uiterlijk van de Inventum IKI6010 is modern en strak. Het zwarte glazen oppervlak geeft de kookplaat een elegante uitstraling. Op het bedieningspaneel zijn de verschillende kookzones duidelijk gemarkeerd en ook de bediening van de kookplaat is erg intuïtief. De kookplaat heeft ook een handige kinderbeveiliging om te voorkomen dat kinderen de kookplaat per ongeluk kunnen inschakelen.

De kookplaat is vrij licht en kan eenvoudig worden geplaatst en aangesloten op het stopcontact. De bedieningsknoppen zijn duidelijk gemarkeerd en kunnen gemakkelijk worden bediend. Het display geeft duidelijk aan welke kookzone is geselecteerd en welk vermogen is ingesteld. Over het algemeen maakt de Inventum IKI6010 een goede eerste indruk.

Kenmerken en functies

De Inventum IKI6010 is een inductiekookplaat met vier kookzones en is uitgerust met diverse functies. Het heeft een modern en strak design met een glazen oppervlak en tiptoetsbediening. De kookzones hebben een vermogen variërend van 1400 tot 2300 Watt en zijn voorzien van een timer en een pauzefunctie.

Bedieningspaneel Inventum IKI6010

Een handige functie van de IKI6010 is de automatische panherkenning, waarbij de kookplaat automatisch detecteert of er een pan op de kookzone staat en de kookzone automatisch aanpast aan de grootte van de pan. Daarnaast heeft het apparaat een boosterfunctie waarmee je extra snel warmte kunt toevoegen aan een kookzone.

Vergeleken met andere vergelijkbare inductiekookplaten op de markt, biedt de IKI6010 een goede prijs-kwaliteitverhouding. Het apparaat heeft een modern design en een aantal handige functies, zoals de automatische panherkenning en boosterfunctie, die het koken gemakkelijker maken. Andere vergelijkbare kookplaten hebben soms meer geavanceerde functies, zoals flexibele kookzones of een geïntegreerde afzuigkap, maar deze functies zijn vaak duurder en niet voor iedereen nodig. Over het algemeen biedt de Inventum IKI6010 een goede balans tussen functies en prijs.

Nismaten en werktekening

Inventum IKI6010 inbouwtekening

Nismaten:

 • Nis breedte: 56 cm
 • Nis diepte: 49 cm
 • Nis hoogte: 5.50 cm

Meer weten? Download de handleiding (pdf).

Inventum IKI6010 prestaties

De Inventum IKI6010 heeft uitstekende prestaties. De kooktijd van het apparaat is zeer snel en efficiënt, dankzij de krachtige 1800 watt inductietechnologie. De temperatuur kan zeer nauwkeurig worden ingesteld, wat zorgt voor consistent koken en bakken van verschillende gerechten.

Wat betreft energie-efficiëntie is de IKI6010 zeer zuinig, omdat de inductietechnologie alleen warmte produceert wanneer de pan op de kookplaat wordt geplaatst, waardoor er geen onnodige energie wordt verspild. Ook heeft het apparaat een automatische uitschakelfunctie.

In vergelijking met andere vergelijkbare producten op de markt, heeft de IKI6010 een aantal indrukwekkende prestatiekenmerken die het onderscheiden van de concurrentie. De snelheid van koken en de nauwkeurige temperatuurregeling zijn uitstekend, en de energie-efficiëntie is een groot pluspunt voor degenen die zich zorgen maken over hun energieverbruik.

Voordelen:

 • De Inventum IKI6010 is zeer gebruiksvriendelijk en intuïtief te bedienen. De bedieningsknoppen zijn duidelijk en gemakkelijk te begrijpen.
 • Het apparaat heeft een relatief groot kookoppervlak, waardoor er genoeg ruimte is om meerdere inductie pannen tegelijkertijd te gebruiken.
 • De temperatuurregeling werkt zeer nauwkeurig en zorgt voor een constante temperatuur tijdens het koken.
 • De Inventum IKI6010 is energie-efficiënt en verbruikt relatief weinig energie tijdens het koken.
 • De prijs-kwaliteitverhouding van het product is uitstekend.

Nadelen:

 • Het duurt relatief lang voordat de Inventum IKI6010 opwarmt en klaar is voor gebruik. Dit kan vervelend zijn als er snel gekookt moet worden.
 • Het apparaat maakt soms meer geluid dan verwacht, vooral wanneer de ventilator op volle snelheid draait.
 • Het is niet mogelijk om het kookoppervlak te vergroten of verkleinen, wat beperkend kan zijn bij het koken van grotere of kleinere gerechten.

Vergeleken met andere vergelijkbare producten presteert de Inventum IKI6010 zeer goed op het gebied van gebruiksvriendelijkheid, nauwkeurigheid van de temperatuurregeling en energie-efficiëntie. Hoewel het opwarmen van het apparaat langer kan duren dan bij sommige concurrenten, blijft de Inventum IKI6010 een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare, maar toch krachtige inductiekookplaat.

Vergelijking Inventum IKI6010

In vergelijking met andere vergelijkbare inductiekookplaten heeft de Inventum IKI6010 een aantal unieke kenmerken. Zo heeft het bijvoorbeeld een slide bedieningspaneel met tiptoetsen, wat het gebruiksgemak vergroot en een moderne uitstraling geeft. Daarnaast heeft de kookplaat een boostfunctie, waarmee de kookzone snel opwarmt tot de gewenste temperatuur.

Ten opzichte van andere inductiekookplaten in dezelfde prijscategorie biedt de IKI6010 over het algemeen meer functies en mogelijkheden. De prestaties zijn goed en de kookplaat is eenvoudig in gebruik. Het enige nadeel ten opzichte van sommige concurrenten is het ontbreken van automatische panherkenning.

Ontwerp en gebruiksvriendelijkheid

De Inventum IKI6010 is ontworpen met de gebruiker in gedachten. Het apparaat heeft een strak en modern ontwerp dat past bij elke keukenstijl. Het heeft een eenvoudige interface met duidelijke knoppen en indicatielampjes. Het glazen oppervlak van de kookplaat geeft de IKI6010 een stijlvolle uitstraling en maakt het eenvoudig schoon te maken. Ook is de kookplaat randloos afgewerkt.

De gebruikersinterface van de IKI6010 is eenvoudig en intuïtief. Er zijn negen kookstanden beschikbaar en het apparaat heeft een timerfunctie en een pauzefunctie. De bedieningselementen reageren snel en zijn gemakkelijk te begrijpen, zelfs voor mensen die niet bekend zijn met inductiekookplaten.

Een nadeel van het ontwerp van de IKI6010 is dat het apparaat geen geheugenfunctie heeft, wat betekent dat het niet onthoudt welke instellingen voor het laatst zijn gebruikt. Ook is de afwezigheid van een flexibele kookzone, die aanpasbaar is aan de grootte van de pan, een minpunt.

Al met al is het ontwerp van de Inventum IKI6010 zowel stijlvol als functioneel, met een intuïtieve gebruikersinterface en handige functies voor verschillende soorten koken.

Conclusie Inventum IKI6010 review

Na het beoordelen van de Inventum IKI6010, concludeer ik dat dit een solide en betrouwbare inductiekookplaat is met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Het apparaat biedt veel handige functies, zoals de timer en de verschillende kookstanden, die het koken gemakkelijker maken en tot betere resultaten leiden. De prestaties zijn over het algemeen goed en het apparaat is energiezuinig.

Een van de nadelen van dit product is dat het niet is uitgerust met een kinderslot, wat het minder geschikt maakt voor gezinnen met jonge kinderen. Ook kan het ontbreken van een fysiek controlepaneel voor sommige gebruikers een nadeel zijn. Er zit geen panherkenning op en er is geen flexibele kookzone.

Al met al zou ik de Inventum IKI6010 aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een betrouwbare, energiezuinige inductiekookplaat met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Het heeft een modern ontwerp en biedt handige functies die het koken gemakkelijker maken, zonder al te veel poespas.

Met 5 jaar Inventum garantie kook je lang zonder zorgen dat hij stuk gaat!

Prijsvergelijking

Veelgestelde vragen

Wat zijn de afmetingen van de Inventum IKI6010?

De afmetingen van de kookplaat zijn 59 x 52 cm (bxd).

Hoeveel kookzones heeft de Inventum IKI6010?

De kookplaat heeft vier kookzones.

Is de Inventum IKI6010 inductiekookplaat energiezuinig?

Ja, de kookplaat is energiezuinig omdat alleen de pan zelf wordt verwarmd en niet het hele oppervlak van de kookplaat.

Plaats een reactie