Siemens EX975LXC1E review

Siemens EX975LXC1E kopen? In deze review van deze Siemens inductie kookplaat kom je erachter of deze kookplaat wat voor jou is. Waarin blinkt dit model uit en wat maakt dit model beter?

Siemens EX975LXC1E review

Ik zou de Siemens EX975LXC1E inductiekookplaat van harte aanbevelen. Het is een fraaie kookplaat met krachtige functies en een goede bediening. De verdeling van de kookzones is doordacht en de centrale zone biedt plaats aan grote pannen.

– Nigel van Inductiekookplaat

Siemens EX975LXC1E - iQ700 - Inbouw inductie Kookplaat
Gebruiksvriendelijk
Prijs
Features
Energiezuinig
Snelle prestaties

Samenvatting

Met 5 flexibele kookzones gebruik je enkel het benodigde oppervlak voor je pan en dankzij de aankookautomaat wordt de warmte teruggeschakeld wanneer de gewenste temperatuur is bereikt. De panherkenning zorgt ervoor dat enkel de zones waar een pan op staat aan staan. De boostfunctie is ideaal als je snel wat wil opwarmen. Het touchscreen maakt het eenvoudig om de warmte te regelen door simpelweg met je vinger te schuiven. Een fantastische kookplaat!

4.6

Siemens EX975LXC1E inductiekookplaat

Siemens EX975LXC1E inductiekookplaat

De Siemens EX975LXC1E inductiekookplaat heeft veel handige functies, zoals flexInduction, dual lightSliders, braadSensor Plus, warmhoudzones, powerBoost en kookwekker met uitschakelfunctie.

flexInduction

flexInduction is een technologie die wordt gebruikt in inductiekookplaten en die het mogelijk maakt om flexibeler te koken.

Bij traditionele inductiekookplaten hebben de kookzones een vaste grootte en pas je de grootte van de pan aan de kookzone aan.

Met flexInduction wordt de kookzone automatisch uitgebreid wanneer je een grotere pan gebruikt, tot een maximum van 24 cm diameter.

Dit gebeurt door meer inductiespoelen te activeren, wat zorgt voor een gelijkmatige verhitting.

Hierdoor kun je grotere inductie pannen en kookgerei gebruiken en het meeste uit je kookplaat halen.

dualLight Slider

De dualLight slider is het bedieningspaneel van de Siemens EX975LXC1E dat bestaat uit twee strak vormgegeven schuifregelaars aan weerszijden van de kookplaat.

bedieningspaneel EX975LXC1E

Het bedieningspaneel maakt het mogelijk om de kookzones op de kookplaat op een intuïtieve manier te bedienen met een vloeiende beweging.

Wanneer de kookplaat is uitgeschakeld, verdwijnt de interface volledig, wat zorgt voor een minimalistisch ontwerp in de keuken.

Het dualLight slider bedieningspaneel is ontworpen om het gebruik van de kookplaat zo gemakkelijk en efficiënt mogelijk te maken.

Bekijk onderstaande video over deze functie:

braadSensor Plus

BraadSensor Plus is een functie van Siemens die het koken gemakkelijker maakt. Het is een sensor die een melding geeft als de pan de gewenste temperatuur heeft bereikt.

Dit helpt om overkoken en aanbranden te voorkomen, en geeft meer controle over het bereidingsproces. BraadSensor Plus zorgt er dus voor dat je gerechten gelijkmatig en perfect worden bereid.

Warmhoudzones

De Siemens EX975LXC1E heeft drie verschillende warmhoudzones. De warmhoudzones zijn perfect voor het warmhouden van gerechten terwijl je de rest van het eten aan het bereiden bent. Kortom, als je op zoek bent naar een kookplaat met handige functies en een goede warmhoudzone, dan is de Siemens EX975LXC1E een uitstekende keuze.

powerBoost

PowerBoost is een functie van deze Siemens waarmee je het vermogen van een bepaalde kookzone tijdelijk kunt verhogen tot wel 50%. Dit betekent dat de pan of het gerecht sneller opwarmt en dat het kookproces versnelt, waardoor je tijd kunt besparen in de keuken. Met PowerBoost kun je bijvoorbeeld water sneller koken of een grote pan sneller verhitten. De Siemens EX975LXC1E inductiekookplaat beschikt ook over de PowerBoost-functie.

Weergave energieverbruik

Deze functie laat het totale energieverbruik zien van de kookplaat gedurende de periode dat deze is ingeschakeld. Wanneer de kookplaat wordt uitgeschakeld, wordt het energieverbruik gedurende 10 seconden in kilowattuur weergegeven, bijvoorbeeld 1,11 kWh.

Specificaties Siemens EX975LXC1E

Productinformatie
MerkSiemens
MPN (Manufacturer Part Number)EX975LXC1E
ModelEX975LXC1E
EAN4242003692301
Kleurzwart
Product gewicht23 kg
Gewicht23400 g
Type elektrische kookplaatInductie
Taal handleidingDuits, Engels, Frans, Nederlands
Fabrieksgarantie termijn2 jaar
Uitzonderingen fabrieksgarantieGeen
Reparatie typeCarry-in
Aansluitwaarde11100 W
Aansluiting op aantal fasen3 fasen (>7.6 kW)
Geschikt voor aansluiting op 1 faseNee
Stekker of snoer meegeleverdSnoer zonder stekker meegeleverd
Snoerlengte1.1 m
VerpakkingsinhoudInductie kookplaat, aansluitsnoer, handleiding
Afmetingen
Nis breedte88 cm
Nis hoogte5.10 cm
Nis diepte49 cm
Omlijsting kookplaatFacet geslepen met rand
Aantal kookzones5
Kookzones samen te voegenJa
Diameter per kookzone1 x (30,0 x 24,0 cm), 1 x (40,0 x 24,0 cm), 1 x (40,0 x 24,0 cm)
Vermogen per kookzone1x 2.6 kW en 4x 2.2 kW (met PowerBoost 3.7 kW)
Type bedieningsknoppenTiptoets
Turbo actieJa
TimerJa
Centrale aan- en uitknopJa
Bediening via mobiele appNee
Smart communicatie met afzuigkapNee
Smart Home PlatformGeen platform
Aanvullende functiesdual lightSlider, powerMove Plus, fryingSensor
Indicatie restwarmtePer zone
KinderslotJa
Geïntegreerde afzuigingNee
Automatische panherkenningJa
Kan zelfstandig met internet verbindenNee
Meer weten? Bekijk hier de handleiding!

Siemens EX975LXC1E reviews

Uit de reviews kunnen we concluderen dat de Siemens EX975LXC1E een fijne en handige kookplaat is, met een mooie vormgeving en overzichtelijke bediening. De meeste gebruikers zijn tevreden over de prijs/kwaliteit verhouding en het gemak van het schoonmaken van de kookplaat.

Sommige gebruikers wijzen op de beperkingen van de flexzone, waarbij je maar één pan kunt gebruiken.

Al met al lijkt de Siemens EX975LXC1E een goede aankoop voor wie op zoek is naar een inductiekookplaat met handige functies, mooie vormgeving en goede prijs/kwaliteit verhouding. Let wel op de beperkingen van de flexzone.

Conclusie

Op basis van de reviews lijkt de Siemens EX975LXC1E een populaire en goed functionerende inductiekookplaat te zijn. Gebruikers prijzen de kookplaat vanwege het gemak in gebruik, de handige zone-verdeling en het strakke design.

Ook wordt de kookplaat als praktisch en makkelijk schoon te maken ervaren. Enkele gebruikers hebben echter opmerkingen over de bezorging of prijs. Logisch natuurlijk, want het is geen laag bedrag. Toch heb je hierdoor wel een topklasse inductie kookplaat 90 cm in huis!

De Siemens EX975LXC1E is een goede keuze voor wie op zoek is naar een hoogwaardige inductiekookplaat met veel mogelijkheden.

Plaats een reactie